Федір Христенко: таємне зникнення нардепа ОПЗЖ після 24 лютого

Семаковська Тетяна 17:57, 16 Січня 2023

Христенко Федор abc40З дванадцяти нардепів, які представляли у Верховній Раді інтереси мешканців Донеччини, троє покинули країну та розірвали зв’язки з минулим напередодні повномасштабного вторгнення. Семеро стали активніше брати участь в організації побуту українців.

Лише народний обранець Федір Христенко приховує своє місце перебування й досі, не з’являючись ні на засіданнях Верховної ради, ні в соціальних мережах.

ОПЗЖ в Україні

Нагадаємо, що на парламентських виборах у 2019 році від Донецької області у Раду пройшло 12 депутатів. Третина з них – від «ОПЗЖ». У квітні цього року Рада нацбезпеки та оборони України заборонила діяльність фракції, після чого нардепи від «ОПЗЖ» розбіглись по іншим політичним об’єднанням.

Наразі, Давід Арахамія заявив, що Верховна рада позбавить мандатів ще чотирьох депутатів від заборонених партій. 

«На найближчому засіданні Верховна Рада позбавить мандатів ще 4 депутатів від заборонених партій. Це відбудеться у конституційний спосіб. Тобто, без шансів на оскарження в судах», – написав Арахамія.

При цьому речниця “Слуги Народу” Юлія Палійчук повідомила, що йдеться про депутатів забороненої ОПЗЖ.

Своєю чергою, Володимир Зеленський позбавив громадянства чотирьох народних депутатів України, членів фракції ОПЗЖ. Зокрема, Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна. 

«Сьогодні депутати які виїхали з країні після 24 лютого були позбавлені депутатських мандатів. Це правильне рішення, тому що всі хто залишився й допомагає країні— це патріоти, а ті хто поїхав—не гідні бути народними депутатами». 

Саме таку заяву зробив Юрій Бойко, після рішення президента. Нагадаємо, що сам Бойко активно співпрацював з російськими медіа, завдаючи шкоди Україні.

Юрій Бойко є очільником новоствореної депутатської групи (ПЗЖМ) “Платформа за життя та мир”, члени якої є колишні депутати з Партії регіонів.

800 0 1460721342 3829 yuriy boyko oppoblok 330ef

Юрій Бойко. Фото : Фейсбук

А що ж з Христенко?

Відомо, що депутат вилетів з дружиною Мариною у Дубай ще 15 лютого. Соцмережі політика та його дружини не оновлюються. Ніяких зв’язків через телефонні розмови, прес-службу, соціальні мережі чи особисті зустрічі з депутатом немає. 

Особиста сторінка нардепа в Фейсбуці неактивна, ми вже писали раніше, що Христенко був довіреною особою Петра Порошенка в Донецькій області.

Нардеп запам’ятався гучним скандалом. Відтак, у лютому 2020 року стало відомо, що народний депутат від ОПЗЖ відсвяткував День народження своєї дружини в одному з найфешенебельніших закладів москви. Вартість бенкету склала близько 1 млн.дол. США. За словами Дениса Казанського, оплатив цей бенкет кримінальний авторитет з Горлівки.

На святі побували найвідоміші представники російської естради, як-то басков та кіркоров, які зараз підтримують війну рф проти України.

Також Христенко відомий тим, що попри свою присутність в парламенті, 1191 раз проігнорував голосування.

Сайт «ПолітХаб» повідомляє, що нардеп після початку повномасштабного вторгнення ніяк не прокоментував війну і не засудив агресію рф.  Зазначимо, що зв’язатися з Христенко журналістам не вдається, у ВР нардеп також не з’являється, ніяких заяв про його присутність чи відсутність в країні немає, в соцмережах Христенко не виходить на спілування.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Графік цілодобовий: як працюють бахмутські депутати після 24 лютого?

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Під Бахмутом Сили оборони взяли в полон зрадника зі Слов’янська

Микола Ситник 12:30, 15 Серпня 2023

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного представника російських окупаційних угруповань, який воював проти України на Східному фронті. Бойовиком виявився мешканець Слов’янська. Військові контррозвідники СБУ спільно з Силами оборони взяли зрадника в полон під час контрнаступу поблизу Бахмута.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Незадовго до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну мешканець Слов’янська переїхав до Ставропольського краю. Правоохоронці встановили, що 24 червня 2022 року він добровільно підписав контракт на проходження військової служби у складі групи «Шторм-Z» 79-го мотострілецького полку зс рф.

Перебуваючи на посаді механіка-водія, фігурант брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони в районі селища Берхівка Бахмутського району. Окрім того, для сповільнення контрнаступальних дій українських військ зрадник облаштовував ворожі блокпости та фортифікаційні укріплення навколо ворожих позицій. У липні 2023 року під час проведення контрнаступальних операцій українські захисники затримали бойовика. 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який хотів зірвати контратаки ЗСУ під Бахмутом

Нагадаємо, бахмутянин, який воював проти ЗСУ, проведе за ґратами 10 років.

Про загальну ситуацію на Бахмутському напрямку читайте в хроніці подій «Битва за Бахмут».

Фото: Донецька обласна прокуратура

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відеоА це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Промо

ЗСУ продовжують рух на південному фланзі Бахмута, — Романенко

Микола Ситник 12:09, 15 Серпня 2023

Сили оборони продовжують наступальні операції поблизу Бахмута. За минулий тиждень ЗСУ звільнили 3 км² території на Бахмутському напрямку. Водночас окупанти прагнуть відновити втрачені позиції. Ворог стягнув під Бахмут велику кількість артилерії, дронів та особового складу.

Про це військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко розповів у інтерв’ю «24 Каналу».

Обстановка на флангах

Він зазначив, що росіянам, перекинувши резерви, вдалося зупинити просування Сил оборони на північних околицях Бахмута.

«Ворог перекинув резерви на північний фланг Бахмута й зупинив просування у районі Берхівки і Ягідного. Тому підрозділи ЗСУ перейшли до оборони, контратакують й ведуться такого роду бої», — повідомив військовий експерт.
Ситуація на північному фланзі міста. Фото: DeepStateMapLive

Генерал-лейтенант у відставці додав, що на південних околицях міста-фортеці українські воїни продовжують рух.

«На півдні Бахмута йде поступове, невелике просування, оскільки й туди противник перекинув свої резерви. Йдуть запеклі бої навколо Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. У частину Кліщіївки наші війська вже зайшли, але повністю не звільнили. Зараз по цьому напрямку тривають запеклі бої. Ми ввели свої додаткові засоби. Йде напружена робота щодо подальшого просування», — підсумував Ігор Романенко.
Ситуація на південному фланзі міста. Фото: DeepStateMapLive

Читайте також: У Генштабі розповіли, де успішно наступають ЗСУ  

Нагадаємо, росіяни намагаються відбити втрачені позиції біля Кліщіївки.

Про загальну ситуацію на Бахмутському напрямку читайте в хроніці подій «Битва за Бахмут».

Фото: Факти

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відеоА це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!