Вписати своє ім’я в історію: у росії вербують найманців, щоб захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 17:20, 10 Березня 2023

778 256e6Російська приватна військова компанія “Вагнер” власником, якої став євген пригожин оголосила набір найманців серед всіх охочих росіян. Окупанти прямо заявляють — люди їм потрібні, щоб захопити Бахмут.

Оголошення про набір найманців до ПВК розповсюджують у пропагандистських каналах.

Зазначимо, що нещодавно група Вагнера відкрила кілька вербувальних центрів у спортивних клубах по всій росії, відкрила молодіжне відділення і відвідує школярів, читаючи їм лекції про структуру “Вагнера” і показуючи бойові кадри з України.

“Саме зараз ви можете влаштуватися на роботу, взяти участь в остаточному взятті Артемівська (Бахмута) та вписати своє ім’я в історію!”, — пишуть пропагандисти у своїх роликах.

Кадри з пропагандистського відео. Фото: скріншот

До ПВК “Вагнер” набирать чоловіків від 22 до 50 років, обіцяють навіть страхування життя та здоров’я, а також високі виплати та премії “за виконання завдань”. Нагадаємо, що саме вагнерівці російське командування на чолі з пригожиним кидає у фронтальні атаки, використовуючи менш досвідчених як гарматне м’ясо.

Кадри з пропагандистського відео. Фото: скріншот

Раніше, американський військовий чиновник заявляв, що приватна військова компанія “Вагнер”, яка відіграє центральну роль у російських зусиллях там, по суті, почала використовувати завербованих ув’язнених як гарматне м’ясо.

Засуджені росіяни прийняли на себе основний удар у відповідь, а більш досвідчені бійці угруповання зайняли позиції позаду них, щоб закріпитися на місці, сказав офіцер. 

За словами високопоставлених американських військових і чиновників, Вагнер завербував близько 50 000 солдатів для участі в бойових діях в Україні. Тисячі засуджених були вбиті, і ці втрати шокували американських чиновників, які кажуть, що стратегічна цінність Бахмута просто не відповідає тій ціні, яку заплатила за нього росія.

Попри втрати, які несуть російська війська, окупанти, зокрема й вагнерівці продовжують штурмувати Бахмут. Публічно про смерті найманців повідомляв й сам пригожин та навіть демонстрував фото вбитих під Бахмутом окупантів.

Кадри вбитих “вагнерівців”, які загинули під Бахмутом за один день, опубліковані пригожиним, де він виступив із претензією про нестачу боєприпасів.

Конфлікт між пригожиним та військовим керівництвом рф зростає.

“Ми спостерігаємо за радіоперехопленнями і за зверненнями Пригожина в ефірі. Що в нього є тертя і конфлікт з командуванням “операцією”… з Герасимовим. Сам Пригожин, а також його терористи ображали військове керівництво країни-агресора, в тому числі Герасимова.

Воно (ред. ПВК “Вагнер”) суттєво зазнало втрат і, можна сказати, більша частина його полягла на бахмутських полях. Зрозуміло, що ці процеси ведуть до того, що їхня безславна історія в середній перспективі закінчиться”, — заявив в етері телемарафону речник Східного угруповання ЗСУ полковник Сергій Череватий.

Раніше видання The New York Times повідомляло, що росія втратила у війні проти України близько 200 тисяч осіб. 

Намагаючись не допустити кульмінації наступу на Бахмут військове командування рф задіює до боїв новобранців. Бойовики групи “Вагнера” також можуть взяти тимчасову тактичну паузу, щоб дочекатися цих російських підкріплень і поповнити свої запаси, готуючись до дорогих операцій у центральній частині Бахмута. 

Це означає, що Вагнер і звичайна російська армія вкотре будуть використовувати росіян для досягнення цілі — взяття Бахмута і життя найманців для них зовсім не в пріоритеті.

Запис до “Вагнер”

Українська журналістка Яніна Соколова під прикриттям дізнається про запис до ПВК. Фото: скріншот

Українська журналістка Яніна Соколова вирішила дізнатися як проходить відбір до ПВК. Вона представилася дружиною чоловіка, який, начебто, хоче підзаробити у війні проти України.

Так званий рекрутер ПВК повідомив, що набирають до війська всіх охочих, також вказав оплату, але на запитання про виплати у разі смерті чоловіка — рекрутер не відповів. Крім того, представник ПВК запевнив, що якщо найманець отримає поранення, то його відправлять додому. На питання чи вбивали когось з вагнерівців кувалдою, чоловік відповідає, що не має такої інформації. 

“Як пощастить, вернеться або не вернеться”, — коментує рекрутер “Вагнер” рішення найманця вступити до ПВК.

Російські пабліки вже відкрито повідомляють, що керівництво країни намагаються зекономити навіть на виплатах після смерті для солдат рф, тож можливість “підзаробити” для російської родини падає навіть після смерті військового.

photo 2023 03 07 04 17 49 9a9a9

Роспабліки наводять статистику. Фото: телеграм

“Вік, після якого повна сума (12,4 млн руб.) обіцяних владою Росії гробових за смерть на війні проти України стає більшою за очікуваний майбутній заробіток чоловіка, у цінах 2022р. , зарплат чоловіків та жінок, пенсійного віку) у регіонах Росії.

У регіонах Східного Сибіру та Далекого Сходу вищі заробітки компенсуються нижчою цінністю свого життя (висока смертність від поведінкових чинників). Ймовірність отримати всю обіцяну суму невелика. Військова бюрократія зробить усе, щоб заощадити на російському солдаті навіть по смерті”, – пишуть у роспабліках.

Фото: росЗМІ

Читайте також: У Європарламенті ПВК «Вагнер» можуть визнати терористичною організацією: що це означає?

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Велосипедисти з Бахмута і Лимана стали призерами Чемпіонату України

Микола Ситник 16:21, 15 Серпня 2023

На початку серпня в Житомирі пройшов Чемпіонат України з велоспорту на шосе в парній гонці та гонці-критеріумі. Водночас відбулися всеукраїнські змагання в груповій гонці серед юнаків, дівчат, молодших юнаків і молодших дівчат. Донеччину на турнірі представили п’ятеро велосипедистів із Бахмутської та Лиманської громад.

Про це повідомляє Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА.

За нагороди змагань боролися понад 100 учасників із 16 команд регіонів України.

Як виступили наші велосипедисти?

Вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велоспорту та учні Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю імені С. Бубки відзначилися низкою нагород:

  • у парній гонці на 10 км «золото» серед молодших юнаків здобув Максим Кікоть (ОСДЮСШОР) разом із Дмитром Старовойтовим з Житомирщини (їхній час — 13 хв. 39 сек.);
  • у віковій групі юнаки «срібним» призером став Андрій Захарченко (ДОСФКСП ім. С. Бубки) разом із Андрієм Головченком з Дніпропетровщини (13 хв. 32 сек.);
  • у віковій групі юнаки «бронзовими» призерами стали Дмитро Ємченко та Іван Кононенко (ОСДЮСШОР) з результатом 13 хв. 35 сек.
Спортсмени з Бахмутської та Лиманської громад готуються розпочати гонку

За підсумками першого туру Чемпіонату України в гонці-критеріумі Максим Кікоть, набравши 14 очок, посів друге місце серед молодших юнаків. До слова, другий тур змагань запланований у Білій Церкві (14-17 серпня), третій тур — у Львівській області (з 30 серпня по 3 вересня).

Під час всеукраїнських змагань в груповій гонці на 50 км «срібну» медаль серед молодших юнаків здобув Максим Кікоть (56 хв. 27 сек.), а «бронзовим» призером в категорії юнаки став Андрій Захарченко (1:24.40 хв.).

Зазначимо, що до змагань велосипедистів Донеччини підготували тренери: Валерій Красов, Олександр Геращенко та Кирило Поспєєв.

Читайте також: Спортсмен із Донеччини став чемпіоном Європи з метання диска

Нагадаємо, бахмутянин Микола Жабняк став спортсменом місяця на Донеччині.

Фото: всі світлини Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Бахмутян запрошують на безкоштовні мистецькі гуртки в Дніпрі: як записатися?

Микола Ситник 14:49, 15 Серпня 2023

Донецький Палац молоді «Юність» запрошує на дистанційне навчання дітей та дорослих віком від 5 до 35 років. Долучитися до занять можуть усі бажаючі.

Про це повідомляє Центр підтримки бахмутян у Дніпрі «З Бахмутом у серці».

Гуртки та контакти керівників

Для охочих доступні такі мистецькі заняття: 

  • гра на гітарі — 0990572984 (Антон Леонідович);
  • гра на ударних — 0957700447 (Едуард Євгенович);
  • вокал — 0951373081 (Наталя Сергіївна);
  • вокальний ансамбль «Надія» — 0997333465 (Ольга Миколаївна);
  • театр танцю — 0951458918 (Ольга Олександрівна);
  • хореографічний ансамбль «Непосиди» — 0665280170 (Ольга Миколаївна); 
  • театр-студія «4-й поверх» — 0503672901 (Микола Миколайович);
  • театр естрадних ляльок — 0632179897 (Анна Олександрівна);
  • циркове мистецтво — 0506377293 (Юлія Григорівна);
  • декоративно-ужиткове мистецтво — 0500509479 (Людмила Григорівна);
  • образотворче мистецтво — 0500821899 (Ольга Володимирівна).

Графік занять

Повчитися малювати можна і в очному форматі за адресою: Дніпро, вулиця Виконкомівська, 12А. Безкоштовні заняття з малювання проходять по вівторках та четвергах о 15 годині та у суботу о 14.00. 

«Телефонуйте! Приходьте! Чекаємо на Вас», — запрошують в Донецькому Палаці молоді «Юність».

//

Читайте також: Допомога для бахмутян: де та за яким графіком працюють Центри підтримки та осередки в Україні

Нагадаємо, раніше редакція «Бахмут. IN.UA» дізнавалася у бахмутян, що подивитись в Дніпрі туристу.

Фото: yunist.org.ua

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Велосипедисти з Бахмута і Лимана стали призерами Чемпіонату України

На початку серпня в Житомирі пройшов Чемпіонат України з велоспорту на шосе в парній гонці та гонці-критеріумі. Водночас відбулися всеукраїнські змагання в груповій гонці серед […]

16:21, 15.08.2023 Микола Ситник

Бахмутян запрошують на безкоштовні мистецькі гуртки в Дніпрі: як записатися?

Донецький Палац молоді «Юність» запрошує на дистанційне навчання дітей та дорослих віком від 5 до 35 років. Долучитися до занять можуть усі бажаючі. Про це […]

14:49, 15.08.2023 Микола Ситник
158366 dbdc1

Українців за кордоном закликають доєднатися до Живого ланцюга напередодні Дня Незалежності

24 серпня Україна відзначатиме 32 рік Незалежності, громадян, які опинилися зараз закордоном закликають долучитися до масштабної акції до свята та утворити живий ланцюг.

Професійний подолог розповів, як правильно обрати взуття

Взуття, яке ми носимо, має значний вплив на здоров’я, оскільки неправильне взуття може спричинити різноманітні проблеми з ногами, хребтом і навіть загальним станом організму. Взуття […]

sbu 4ddb5

Куди передавати дані про зрадників, переміщення техніки рф та як шкодити колаборантам?

Чимало українців зараз перебувають в окупації, оскільки не встигли евакуюватися. На ТОТ люди ведуть приховану партизанську боротьбу й передають дані про розміщення ворожої техніки, російських […]