Щорічно в третю неділю травня відзначається Всесвітній день випічки. Цьогоріч він випав на 21 травня. Свято покликане залучити людей до приготування домашньої випічки та частування нею рідних і знайомих.
З нагоди Дня випічки бахмутянка Ольга Галушко розповіла редакції «Бахмут IN.UA» про процес приготування універсального здобного тіста. До слова, раніше вона працювала у найвідомішій їдальні міста.
Інгредієнти
Для приготування знадобляться такі продукти:
- мука — 2,6 кг;
- вода — 1 л;
- яйця — 5 шт;
- дріжджі (сухі) — 50 г;
- маргарин — 350 г;
- цукор — 250 г;
- сіль — 30 г.
Вироби зі здобного тіста. Фото: Ольга Галушко
Читайте також: День Вишиванки: як виглядала традиційна вишита сорочка Донеччини?
Алгоритм дій
Аби приготувати універсальне здобне дріжджове тісто необхідно:
- Крок 1. Цукор, сіль слід добре розчинити у теплій воді.
- Крок 2. Додаємо дріжджі, ставимо в тепле місце.
- Крок 3. Поки опара підходить, до борошна вливаємо розтоплений маргарин.
- Крок 4. Додаємо яйця.
- Крок 5. Поміщаємо в тістоміс.
- Крок 6. Додаємо опару, вимішуємо все до однорідної маси.
- Крок 7. Виймаємо тісто з тістомісу та ставимо у тепле місце на одну годину.
«Все. Тісто готове для випікання. Воно підходить для пиріжків, розтягаїв (ред. печений пиріжок напівзакритого типу), ватрушок, піц, сосисок у тісті, котлет у тісті. Одним словом — універсальне», — поділилася Ольга Галушко.
Вироби зі здобного тіста. Фото: Ольга Галушко
Раніше ми писали про найвідомішу бахмутську їдальню з українською домашньою кухнею, яку пам’ятає чи не кожен мешканець міста. Тут обідали, святкували весілля і проводжали рідних. Засновниця закладу Олена Федоряка розповіла редакції, як все починалося та в чому секрет смачної кухні, за якою місцеві стояли в черзі.
Фото: Ольга Галушко
Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео
А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!