Бахмутська громада зустрілася із народною депутаткою Оленою Шуляк: результати зустрічі

Семаковська Тетяна 17:39, 2 Серпня 2023

Screenshot 43 d3f5aУ середу 2 серпня відбулася онлайн-зустріч бахмутян й представників міської ради з народною депутаткою Оленою Шуляк, яка є однією з ініціаторів законопроєкту №7198 про компенсацію за пошкодження та знищення майна. На зустрічі громада разом з народною депутаткою розбиралася у тонкощах законопроєкту.

Про деталі зустрічі розповідає редакція «Бахмут. IN. UA».

Деталі зустрічі

Ми отримали багато коментарів з питаннями про терміни відновлення і отримання компенсації. Щоб актуалізувати дані редакція провела опитування про компенсацію за зруйноване та пошкоджене житло та організувала зустріч із Оленою Шуляк. На заході представили результати опитування, проведеного раніше. Переглянути зустріч можна за посиланням: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=854758696002095

Результати опитування

В опитуванні взяли участь понад 4 тисячі бахмутян.

47% опитаних хочуть отримати грошову компенсацію найближчим часом з можливістю придбати житло, 11 % хочуть отримати компенсацію за будинок чи квартиру після відновлення Бахмута. 29% хочуть житло у відбудованому Бахмуті й тимчасове житло зараз, 5% хочуть житло у місті побудованому для бахмутян у відносно безпечному регіоні, та ще 5% розглядають можливість отримання сертифіката на придбання житла після деокупації й обстеження власності в деокупованому Бахмуті.

Результати опитування. Фото: скріншот

29% хочуть житло у відбудованому Бахмуті й тимчасове житло зараз, 5% хочуть житло у місті побудованому для бахмутян у відносно безпечному регіоні, та ще 5% розглядають можливість отримання сертифіката на придбання житла після деокупації й обстеження власності в деокупованому Бахмуті.

Результати опитування. Фото: скріншот

Участь в опитування взяли понад 4 тисячі бахмутян, з них 75 % жінок та 24 % чоловіки.

Результати опитування. Фото: скріншот

94% опитаних не мають власну справу, близько 5% мають.

Результати опитування. Фото: скріншот

Найбільша частка опитаних це люди віком від 55 до 65 років, вони складають 35%, далі йде вік від 35 до 45 років, ці люди складають 23%,  від 45 до 55 років респонденти складають 22% та ще близько 12% люди від 25 до 35 років.

Результати опитування. Фото: скріншот

Серед опитаних 31% працюють, 32% пенсіонери, 18% тимчасово не працюють, далі в малих відсотках йдуть респонденти, які працюють та навчаються,  пошуках роботи, та особи в декреті.

Результати опитування. Фото: скріншот

57 % людей не є особами з інвалідністю, та не мають членів родини з інвалідністю, натомість 42 % опитаних мають інвалідність чи членів родини з інвалідністю.

Результати зустрічі

Громада на зустрічі активно комунікувала з народною депутаткою, задавала питання, які її цікавлять та отримувала відповіді. Відтак на зустрічі бахмутяни дізналися, що компенсацію держава зможе видати за кілька квартир, якщо раніше особа мала не одну нерухомість, також громада подала ідею розглянути можливість компенсації для ВПО саме оренди житла.

Народна депутатка підкреслила, що уряд працює над допомогою людям із ТОТ, а також підкреслила, що ця зустріч не остання й бахмутяни зможуть поставити питання згодом, обговорюючи інші актуальні теми, зокрема питання бізнесу.

За всіма анонсами подій стежте в телеграм-каналі “Бахмут живе тут”.

Фото: скріншот з трансляції

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Відео

Тест новина Новини +1

Admin Mavericks 10:26, 30 Серпня 2023

Тест новина Новини +1

Тест новина 1 категорія

Admin Mavericks 10:23, 30 Серпня 2023

Тест новина 1 категорія

Промо

Тест новина 1 категорія

Тест новина 1 категорія

10:23, 30.08.2023 Admin Mavericks

Як зруйнована набережна Бахмутки може стати громадським простором на прикладі Німеччини

Що таке громадський простір у розумінні громади? Насамперед — це місце, де можуть збиратися містяни, щоб відпочивати, ухвалювати рішення чи зустрічатися з близькими людьми. Зазвичай […]

Northern Saltivka after Battle of Kharkiv 01 b8d67

Як відбудовують українські міста: приклад Північної Салтівки у Харкові

Бахмут – сіра зона, бої за місто тривають просто зараз, звідси виїхали близько 70 тисяч мешканців. Повернення в український Бахмут чекають, але коли відбудеться деокупація […]

Інклюзія 1abd2

Бахмутянка розповіла, як зробити «фортецю» інклюзивним містом

Відбудова Бахмута буде проводитися ледве не з нуля. В цьому процесі треба передбачити відновлення інфраструктури таким чином, щоб всі громадяни мали безбар’єрний та безперешкодний доступ […]