«Децентралізація в деталях»: питання мешканців Іванівської громади коментує місцевий експерт (Відеоопрос)

Семаковська Тетяна 15:12, 7 Липня 2017

Іванівська громада – одна з самих великих та прибуткових, яка увійде до складу об’єднаної Бахмутської громади. Однак, у пересічних громадян все одно виникають запитання: чи зміниться життя на краще після об’єднання? Ознайомитись з деякими запитаннями сельчан та почути відповіді експерта можна у наступному матеріалі проекту «Децентралізація в деталях».

В минулому матеріалі побоювання мешканців Опитненської громади коментував політолог, економіко-правовий експерт Петро Тутов. Тепер експерт роз’яснює ситуацію та надає відповіді мешканцям Іванівської громади.

Чи залишиться сільрада?

Чи не ускладниться процес отримання населенням різних довідок?

«Суть процесів децентралізації – наближення  соціальних послуг до мешканців громади, і процес їх надання та отримання повинен покращитись. Тим паче, в Бахмуті давно працює Центр надання адміністративних послуг. Один день на тиждень часи його роботи продовжені до 20.00, має працювати у вихідний. Тобто люди зможуть отримати якісну послугу в зручний для них час. Також велика функція залишиться на старостах – видача довідок, реєстрація громадянського стану. Будуть працювати мобільні соціальні офіси, які зможуть надавати послуги на місцях». 

Транспортне забезпечення: введення маршрутних таксі

та додаткових рейсів електротранспорту до сіл Кліщіївка та Андріївка

«Питання транспортного забезпечення стоїть гостро для всіх районів сільської місцевості. Якщо брати електричний транспорт, то у зв’язку з війною пасажиропотік знизився, і керівництво Укрзалізниці навряд чи думає про збільшення маршрутів. Це буде розглядатись після налагодження воєнної ситуації. А ось питання по маршрутним таксі, як раз знаходиться на розсуді у районного керівництва, і я вважаю, що воно буде позитивно розглянуто». 

Благоустрій, відкриття кафе, розваги для молоді, працюючі магазини

«Реформа дає можливість сконцентрувати фінансові ресурси саме у конкретній громаді.  Даний процес запущений ще з 2014 року і громади реально отримують набагато більше податків у свої місцеві бюджеті. Лише від податку на прибуток громадян ми вже отримуємо 60%. Досить важливо, що громади зможуть самостійно залучати різних інвесторів, створювати нові робочі місця – і саме це дасть можливість розвивати соціальні та культурні направлення». 

Відео

Тест новина Новини +1

Admin Mavericks 10:26, 30 Серпня 2023

Тест новина Новини +1

Фото

Тест новина категорія Новини

Admin Mavericks 10:25, 30 Серпня 2023

Тест новина категорія Новини

Збір триває Промо тест

Сили Оборони повідомляють про просування в Кліщіївці та Андріївці

За останні дні ЗСУ мають успіхи у районі населеного пункту Кліщіївка, також мова йде про просування поблизу Андріївки. Щодо Берхівки — тут ситуація змінюється, ініціативу […]

тестова новина

Сили оборони під час міських боїв у Бахмуті та на його околицях вдавалися до маневрів, які дозволяли утримати місто та зберегти особовий склад. Саме простий […]