Яка ситуація в прифронтовій Кліщіївці

Семаковська Тетяна 17:01, 14 Листопада 2022

314802509 456965906616493 201485450319193496 n 75904Невеличке село Бахмутської міської громади Кліщіївка вже декілька місяців поспіль з’являється у зведенні Генштабу. Біля околиць села ЗСУ відбивають атаки росіян, майже вся Кліщіївка знаходиться під прицілом ворога.

Про ситуацію в селі нам розповіла староста Іванівської сільради Олена Данько.

За словами пані Олени зараз в Кліщіївці залишилося близько 50 мешканців, більшість людей евакуювалися у сусідні області, або села, де ситуація є більш безпечною.

«Хто має можливість — виїхати виїжджає. Електрики немає давно, але є водопостачання. Практично нікого не залишилося в селі, великі фермери виїхали, люди також», —  зазначає староста.

Подібна ситуація відбувається зараз у сусідніх громадах, люди евакуюються. Відтак, у сусідній Андріївці залишилося всього 16 людей. Інша ситуація в Берхівці, сюди приїжджають люди з сусідніх громад, де обстріли сильніші.

«Люди додалися у цій громаді, переїжджали у Берхівку з Красної Гори, Парасковіївки, зараз там є 61 людина. Я сама поки не збираюся евакуюватися, виконую свою роботу, на мені зав’язано багато процесів», —  зазначає староста сільради Олена Данько.

За словами пані Олени, сільрада надає допомогу людям: сьогодні роздавали гуманітарну допомогу. Люди отримують безкоштовний хліб та вугілля за потребою.

Фото: Генштаб ЗСУ

Читайте також: «Більше розмовляю з українцями, ніж з німцями»: історія німкені, яка вірить в українську перемогу

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Відео

Тест новина Новини +1

Admin Mavericks 10:26, 30 Серпня 2023

Тест новина Новини +1

Фото

Тест новина категорія Новини

Admin Mavericks 10:25, 30 Серпня 2023

Тест новина категорія Новини

Збір триває Промо тест

Сили Оборони повідомляють про просування в Кліщіївці та Андріївці

За останні дні ЗСУ мають успіхи у районі населеного пункту Кліщіївка, також мова йде про просування поблизу Андріївки. Щодо Берхівки — тут ситуація змінюється, ініціативу […]

тестова новина

Сили оборони під час міських боїв у Бахмуті та на його околицях вдавалися до маневрів, які дозволяли утримати місто та зберегти особовий склад. Саме простий […]