В Бахмутських школах не спостерігається значного відтоку учнів

Семаковська Тетяна 12:23, 18 Листопада 2022

Screenshot 138 6f8b1Через війну бахмутські школярі з родинами були змушені евакуюватися в безпечні регіони України. Ми дізналися у Начальниці управління освіти Бахмутської міської ради Оксани Карпець про поточний стан справ у місцевих школах.

За словами Оксани Карпець цьогоріч у бахмутських школах не спостерігається значного відтоку учнів. Прокоментувала начальниця управління освіти й процедуру вступу до місцевих закладів. За її словами, нічого не змінилося, відтак, батьки, які планують віддати дитину в місцеву школу мають подати заяву в довільній формі, це можна зробити у будь-якій зручній формі, електронно заявки теж приймають.

«Звичайно, що зменшилася кількість дітей, які навчаються в бахмутських школах, в цілому по громаді. Мова йде як про школи, так і про заклади дошкільної освіти. Я не можу сказати, що це значна частина учнів. Раніше у нас було сім тисяч учнів у школі, а зараз понад шість тисяч. Зменшення є, але не таке значне», — розповідає Оксана Карпець.

Начальниця управління освіти також розповіла поточну ситуацію стосовно браку кадрів.

«Кадрова проблема у нас була завжди, щороку, але на початок навчального року нам вдавалося укомплектувати команду. В цьому році також було дуже проблематично, багато хто виїхав, для себе приймали педагоги теж рішення — залишатися в наших закладах чи за місцем проживання. Вакансії є, але все одно силами тих педагогів, які залишилася програма вичитується в міру можливості і предмети викладаються», — розповідає Оксана Карпець.

Також, за її словами, цього року до вчительського складу додалося чимало педагогів з різних областей та міст, зокрема з Херсонської області та з міста Маріуполь. Щодо виплат — жодних змін не відбувалося, затримок зарплати місцевим вчителям не було.

Фото: Бахмутська школа 10, Фейсбук

Читайте також: Примусова евакуація: чи дійсно родини з дітьми мають покинути Бахмут

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Відео

Тест новина Новини +1

Admin Mavericks 10:26, 30 Серпня 2023

Тест новина Новини +1

Фото

Тест новина категорія Новини

Admin Mavericks 10:25, 30 Серпня 2023

Тест новина категорія Новини

Збір триває Промо тест

Сили Оборони повідомляють про просування в Кліщіївці та Андріївці

За останні дні ЗСУ мають успіхи у районі населеного пункту Кліщіївка, також мова йде про просування поблизу Андріївки. Щодо Берхівки — тут ситуація змінюється, ініціативу […]

тестова новина

Сили оборони під час міських боїв у Бахмуті та на його околицях вдавалися до маневрів, які дозволяли утримати місто та зберегти особовий склад. Саме простий […]