Виснаження окупантів під Бахмутом — що каже військовий експерт?

Семаковська Тетяна 13:00, 29 Грудня 2022

IMG 20221229 113540 144 35ad8Петро Черник, військовий експерт в ефірі ТСН прокоментував прогноз Американського Інституту війни стосовно виснаження російських військ під Бахмутом.

За словами військового експерта, ворог не виснажився, а став на шлях до виснаження.

Блискуча Херсонська операція породила насправді одну дуже унікальну воєнну методику. Я б її назвав “логістично-вогневий зашморг”. За останній тиждень знищено понад 10 великих боєкомплектів ворога. У першу чергу артилерійських боєприпасів по всій лінії розмежування, і особливо у районі Бахмута. Це сприяє тому, що противник не може виставляти великі артилерійські комплекси. Це був, на цю хвилину, їх головний робочий інструмент”, — каже Петро Черник.

Експерт додає, що окрім, як засипання великою кількістю снарядів — окупанти нічого іншого запропонувати не можуть. Прокоментував Петро Черник і великі людські хвилі, які фактично ставали гарматним м’ясом для ЗСУ. Черник повідомив, що людські хвилі окупантів насправді не дали жодного коефіцієнта корисності.

Це своєрідний український Вердем, але якщо під Вердемом німці і французи в 1916 році приблизно однаково перемелювали одне одного — то на цю хвилину, оця гігантська людська маса нашого противника перетворена на фарш. І так буде надалі”, — каже Петро Черник.

Військовий експерт зауважив, що з 1 серпня по сьогоднішній день під Бахмутом росіяни змогли просунутися лише на 12-14 кілометрів. Він також додав, що раніше росіяни буквально засипали фронт снарядами. Мова йде про від 60 до 80 тисяч снарядів за день, це неймовірно багато. Однак, сьогодні росіяни можуть використати максимум 20 тисяч:

Після часів Другої світової війни найбільший вогневий вал, який використали американці у 1965 році під час битви у В’єтнамі – це за 53 години вони випустили 18 тисяч снарядів”.

Водночас Петро Черник наголосив, що окупанти переважають кількістю, вони не рахуються зі своїми втратами, навіть, якщо мова йде про мінімальні територіальні здобутки, які не мають стратегічного значення.

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм

Читайте також: Вагнерівці публічно ображають керівництво рф через нестачу зброї під Бахмутом

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Відео

Тест новина Новини +1

Admin Mavericks 10:26, 30 Серпня 2023

Тест новина Новини +1

Фото

Тест новина категорія Новини

Admin Mavericks 10:25, 30 Серпня 2023

Тест новина категорія Новини

Збір триває Промо тест

Сили Оборони повідомляють про просування в Кліщіївці та Андріївці

За останні дні ЗСУ мають успіхи у районі населеного пункту Кліщіївка, також мова йде про просування поблизу Андріївки. Щодо Берхівки — тут ситуація змінюється, ініціативу […]

тестова новина

Сили оборони під час міських боїв у Бахмуті та на його околицях вдавалися до маневрів, які дозволяли утримати місто та зберегти особовий склад. Саме простий […]