Онлайн-навчання в автошколах: як бахмутянам отримати права в евакуації?

Семаковська Тетяна 17:42, 19 Січня 2023

5bf3bf649e9732cdd29610c2d1cf6d538853b9f0 b02f2Теорію правил дорожнього руху відтепер можна вивчати online. В Україні можливо отримати свідоцтво про проходження теоретичного курсу в автошколі маючи лише гаджет з виходом в інтернет. Як це працює, розповідаємо в матеріалі.

Алгоритм дій при отриманні посвідчення водія:

  1. Обрати автошколу для теоретичної підготовки. 
  2. Пройти теоретичний курс навчання в автошколі. Прослухати курс лекцій та отримати свідоцтво (в електронному вигляді), яке чинне 1 рік – без складання внутрішнього іспиту в автошколі.
  3. Скласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВС. Результат цього іспиту, дійсний протягом 1 року з дня його успішного складення.
  4. Обрати автошколу для практичної підготовки. Знайти акредитований навчальний заклад. Це може бути та сама автошкола в якій проходили теоретичну підготовку або будь-яка інша.
  5. Пройти навчання і скласти внутрішній практичний іспит в автошколі. 
  6. Скласти практичний іспит в сервісному центрі МВС.
  7. Отримати посвідчення водія. 

Саме другий пункт, проходження теоретичного курсу в автошколі, можливо  провести Online. Для цього вам необхідно обрати будь-яку автошколу в якій є дистанційне навчання та подати заявку на набір.

Так, ви можете вивчити теорію дистанційно на сайті чи у мобільному застосунку обраної школи. Також інструктора проводяться лекції через Zoom.

Online навчання не несе в собі самоосвіту або навчання по відео. Це таке ж саме теоретичне вивчення правил дорожнього руху, як і в класах, різниця лише в тому, що вам не треба фізично знаходитись в школі.

Вибір автошколи: Київ та Дніпро

avtoshkola na darnitse afdef

Автошкола на Дарниці. Лівий берег Києва. Фото: Фейсбук

На сайті головного сервісного центру МВС ви зможете знайти перелік усіх акредитованих автошкіл в будь-якій області чи місті України. 

Наразі, багато переселенців в Бахмута мешкає в Київській та Дніпропетровській області, тому ми розглянемо найкращі варіанти шкіл саме в цих областях.

У Києві працює понад 100 шкіл, які здійснюють підготовку водіїв

Автошкола “Карат” пропонує список найкращих автошкіл Києва на думку експертів підготовки автошкіл та спеціалістів сервісних центрів:

  1. Карат
  2. Навігатор
  3. Драйв про
  4. Панда Рав
  5. Джаст
  6. Із драйв
  7. Зебра
  8. Індикар
  9. Дніпровський, Дарницький СТК (раніше ДООСАФ)
  10. Агат

В Дніпрі є понад 50 шкіл, на обох берегах міста, тому обирати де навчатись практично, краще за місцем розташування, задля вашого комфорту. А теоретичні знання можете отримати за допомогою Online уроків.

Читайте також: Як можуть вилучити авто на потреби армії?

Screenshot 367 4785a

Випускники школи «Форсаж Дніпро». Фото: інстаграм

Наводимо, декілька прикладів автошкіл:

  1. «Форсаж Дніпро»
  2. ТОВ «Автоман»
  3. ТОВ «Клаксон»
  4. ТОВ «Центр навчання Макаренко»
  5. ТОВ «Автошкола-Драйв»

traffic cone g6fcead7e6 1920 0d352

Автошкола. Фото: ілюстративне

Як правильно вибрати автошколу, ось декілька порад:

  1. Місце розташування важливий фактор при виборі. Також важливо уточнити, де проводитимуться практичні заняття. Оскільки часто буває автошкола у центрі, а практика на околицях.
  2. Час занять. У більшості автошкіл пропонують вечірні групи та групи вихідного дня. У Києві є автошколи зі зручним графіком навчання, які пропонують ранкові, денні, вечірні та вихідного дня для тих, хто не встигає пройти навчання у будні дні. 
  3. Автопарк. Необхідно уточнити кількість навчальних авто на Вашій філії та наявність автодрому, аналогічному тому, на якому складатимете іспит у сервісному центрі. Це необхідно, щоб під час іспиту у вас не стався шок від повної зміни машини та локації.
  4. Вартість повного курсу та приховані платежі. Важливі питання, які необхідно уточнити:
    • Чи можлива поетапна оплата?
    • Як відбуватиметься оплата?
    • Яка вартість теоретичної частини, скільки коштують курсові заняття, і яка вартість додаткових уроків з водіння, якщо не вистачить основного курсу?
    • Що буде, якщо пропустити заняття з теорії чи водіння?
    • Чи платні внутрішні іспити та перескладання внутрішнього іспиту?
    • Чи можна змінити інструктора з водіння, якщо він Вас не влаштовує?
    • Чи представляє автошкола учня в сервісному центрі, чи учень складає іспит в індивідуальному форматі?
  5. Відгуки про автошколу в мережах та від знайомих.

Фото: Фейсбук

Читайте також: Інвестиція в Перемогу: навіщо купувати військові облігації?

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Під Бахмутом Сили оборони взяли в полон зрадника зі Слов’янська

Микола Ситник 12:30, 15 Серпня 2023

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного представника російських окупаційних угруповань, який воював проти України на Східному фронті. Бойовиком виявився мешканець Слов’янська. Військові контррозвідники СБУ спільно з Силами оборони взяли зрадника в полон під час контрнаступу поблизу Бахмута.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Незадовго до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну мешканець Слов’янська переїхав до Ставропольського краю. Правоохоронці встановили, що 24 червня 2022 року він добровільно підписав контракт на проходження військової служби у складі групи «Шторм-Z» 79-го мотострілецького полку зс рф.

Перебуваючи на посаді механіка-водія, фігурант брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони в районі селища Берхівка Бахмутського району. Окрім того, для сповільнення контрнаступальних дій українських військ зрадник облаштовував ворожі блокпости та фортифікаційні укріплення навколо ворожих позицій. У липні 2023 року під час проведення контрнаступальних операцій українські захисники затримали бойовика. 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який хотів зірвати контратаки ЗСУ під Бахмутом

Нагадаємо, бахмутянин, який воював проти ЗСУ, проведе за ґратами 10 років.

Про загальну ситуацію на Бахмутському напрямку читайте в хроніці подій «Битва за Бахмут».

Фото: Донецька обласна прокуратура

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відеоА це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Промо

ЗСУ продовжують рух на південному фланзі Бахмута, — Романенко

Микола Ситник 12:09, 15 Серпня 2023

Сили оборони продовжують наступальні операції поблизу Бахмута. За минулий тиждень ЗСУ звільнили 3 км² території на Бахмутському напрямку. Водночас окупанти прагнуть відновити втрачені позиції. Ворог стягнув під Бахмут велику кількість артилерії, дронів та особового складу.

Про це військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко розповів у інтерв’ю «24 Каналу».

Обстановка на флангах

Він зазначив, що росіянам, перекинувши резерви, вдалося зупинити просування Сил оборони на північних околицях Бахмута.

«Ворог перекинув резерви на північний фланг Бахмута й зупинив просування у районі Берхівки і Ягідного. Тому підрозділи ЗСУ перейшли до оборони, контратакують й ведуться такого роду бої», — повідомив військовий експерт.
Ситуація на північному фланзі міста. Фото: DeepStateMapLive

Генерал-лейтенант у відставці додав, що на південних околицях міста-фортеці українські воїни продовжують рух.

«На півдні Бахмута йде поступове, невелике просування, оскільки й туди противник перекинув свої резерви. Йдуть запеклі бої навколо Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. У частину Кліщіївки наші війська вже зайшли, але повністю не звільнили. Зараз по цьому напрямку тривають запеклі бої. Ми ввели свої додаткові засоби. Йде напружена робота щодо подальшого просування», — підсумував Ігор Романенко.
Ситуація на південному фланзі міста. Фото: DeepStateMapLive

Читайте також: У Генштабі розповіли, де успішно наступають ЗСУ  

Нагадаємо, росіяни намагаються відбити втрачені позиції біля Кліщіївки.

Про загальну ситуацію на Бахмутському напрямку читайте в хроніці подій «Битва за Бахмут».

Фото: Факти

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відеоА це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!