Українці, які відремонтували пошкоджене житло власним коштом, зможуть отримати компенсацію

Семаковська Тетяна 14:48, 25 Липня 2023

Зруйнований будинок 00654

Кабінет Міністрів України вніс зміни до програми «єВідновлення». Відтепер українці, які відремонтували пошкоджене житло внаслідок російської агресії самостійно, зможуть отримати компенсацію за витрати. Уряд розраховує, що механізм компенсацій буде готовий восени.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він доручив міністерствам розвитку громад, територій та інфраструктури, а також цифрової трансформації прокомунікувати, як саме виглядатиме механізм компенсації. Кабмін розраховує, що цей механізм буде готовий восени, після цього виплати отримуватимуть і власники відновленого житла.

«Люди, які вже зробили ремонти пошкодженого житла власним коштом, зможуть отримати компенсацію. На сьогоднішньому засіданні Уряду внесли зміни до програми «єВідновлення».

 

Ремонт і відбудова житла — один із центральних процесів відновлення. Дав завдання Мінінфраструктури й Мінцифри детально прокумунікувати, як саме виглядатиме механізм компенсації. Розраховуємо, що він буде готовий восени, і після цього почнуться відповідні виплати», — пояснив Денис Шмигаль.

Засідання Уряду 0c930Уряд вніс зміни до програми «єВідновлення». Фото: телеграм-канал прем’єра

Вам буде корисно:

Зазначимо, що раніше «єВідновлення» передбачало компенсацію лише для власників невідремонтованого житла, пошкодженого внаслідок бойових дій.

Читайте також: Спільне планування відбудови Бахмута: відбулась дискусія з міською радою, експертами та громадськістю 

Нагадаємо, 10 травня в Україні стартувала державна програма «єВідновлення». У її межах громадяни зможуть отримати кошти на ремонт будинків, що постраждали через війну. Наразі ініціатива спрямована на відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Подати заявку на допомогу можна в застосунку «Дія».

Фото: Reuters

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Відео

Тест новина Новини +1

Admin Mavericks 10:26, 30 Серпня 2023

Тест новина Новини +1

Тест новина 1 категорія

Admin Mavericks 10:23, 30 Серпня 2023

Тест новина 1 категорія

Промо

Тест новина 1 категорія

Тест новина 1 категорія

10:23, 30.08.2023 Admin Mavericks

Як зруйнована набережна Бахмутки може стати громадським простором на прикладі Німеччини

Що таке громадський простір у розумінні громади? Насамперед — це місце, де можуть збиратися містяни, щоб відпочивати, ухвалювати рішення чи зустрічатися з близькими людьми. Зазвичай […]

Northern Saltivka after Battle of Kharkiv 01 b8d67

Як відбудовують українські міста: приклад Північної Салтівки у Харкові

Бахмут – сіра зона, бої за місто тривають просто зараз, звідси виїхали близько 70 тисяч мешканців. Повернення в український Бахмут чекають, але коли відбудеться деокупація […]

Інклюзія 1abd2

Бахмутянка розповіла, як зробити «фортецю» інклюзивним містом

Відбудова Бахмута буде проводитися ледве не з нуля. В цьому процесі треба передбачити відновлення інфраструктури таким чином, щоб всі громадяни мали безбар’єрний та безперешкодний доступ […]