Бахмутяни отримали безплатні брекети для палива

Семаковська Тетяна 15:32, 28 Грудня 2022

320782589 1207308396834575 8841352221826835183 n 0c162Бахмутяни  продовжують отримувати безплатні паливні матеріали, цього разу до міста привезли паливні брикети. Про це повідомляє Бахмутська міська рада. Хто може їх отримати та як — читайте в матеріалі?

Днями у Бахмут завезли і видали 154 тонни паливних брикетів. Брикети закупили за кошти міського бюджету, було завезено сім машин, повідомляє нам начальниця відділу пресслужби Бахмутської міської ради, Наталя Кисиличина.

На одне домогосподарство чи укриття люди змогли отримати 500 кг твердого палива.

Видача паливних брикетів буде продовжена у січні. Процедура видачі залишається незмінною – заява до Управління соціального захисту населення. Якщо людина вже подавала документи на отримання дров та вугілля, повторно заяву на паливні брикети подавати не потрібно. 

«Людина просто приходить з документом, що посвідчує особу, на адресу Рум’янцева,2 й отримує паливні брекети. Наступна партія брикетів буде завезена в січні», — каже Наталя Кисиличина.

Пункт видачі – вулиця Рум’янцева, 2. Пункт працює з 9.00 до 13.00 години. Субота, неділя та вихідний, повідомляють нам у пресслужбі міськради.

Фото: Бахмутська міська рада

Читайте також: Загиблі на вулицях Бахмута: куди повідомляти?

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Наодинці в новому місті: як знайти друзів та однодумців після евакуації?

Семаковська Тетяна 17:55, 13 Січня 2023

cute ga0cddffb7 1920 a7677Через війну, яку розпочала росія чимало українців були змушені покинути свої домівки, а часто саме дім ми асоціюємо з відчуттям безпеки та захищеності, недаремно в народі є прислів’я: “Мій дім — моя фортеця”. Коли ми втрачаємо дім, в певному значенні, втрачаємо відчуття безпеки. Сьогодні ми розповімо, як віднайти друзів у новому місті, матеріал буде корисний для наших бахмутян, які вимушено отримали статус ВПО.

Волонтерство

Спільна проблема згуртовує людей, тож інколи щоб знайти нових друзів варто пошукати волонтерські ініціативи в своєму місті. Це може бути плетіння сіток, виготовлення окопних свічок чи сортування гумдопомоги. Сьогодні зайві руки не завадять волонтерським штабам, натомість Ви можете швидше адаптуватися до нового міста, відчути себе потрібним та важливим. 

Нове хобі

Для переселенців у багатьох містах України та навіть за кордоном зараз проводять безплатні заняття: це може бути фітнес, як це робить українка Наталія в Франції, або заняття для діток та дорослих у Центрі “Мальва” в Бухаресті. Після евакуації в безпечне місце Ви можете дізнатися у громади чи є якісь заняття для ВПО у місті. Якщо такої можливості не передбачено, не забувайте про звичні справи: прогулянки в парку, участь в батьківських зборах, толоки. Ці заняття не вимагають у Вас коштів, однак принесуть корисні знайомства. Сама так можна познайомитися з новими людьми та заручитися необхідною підтримкою.

Участь у житті громади 

Переїхавши на нове місце важливо знайти свій щабель у соціальній драбині. Пригадайте, чим Ви займалися у своєму місті і спробуйте знайти схожу діяльність — участь в організаційних заходах, церковний хор, спортивні змагання, озеленення в місті, шиття. Не бійтесь питати сусідів про місцеві дійства, цікавтесь життям громади. Вкрай важливо знайти для себе місце в новому життєвому устрої, тому не соромтеся пробувати щось нове для себе та просити про допомогу. Вам радо підуть на зустріч, важливо також поважити один одного. 

Вікові рамки та соціальний статус

Нерідко ми намагаємося знайти собі друзів чи товаришів у тій віковій категорії, у якій знаходимося ми самі. Однак, не слід відкидати людину, якщо вона молодша чи старша за Вас, адже у кожного з нас різний соціальний досвід, який може бути корисний один для одного. Також не забувайте, що будучи неупередженим, можна зустріти більше цікавих людей. Не поділяйте всіх на умовні категорії: багаті та бідні, престижні професії та не престижні і не ставте собі рамки з ким можна дружити, а з ким ні.

Головне фото: Pixabay

Примітка: авторська колонка нашої випускової редакторки – психологині, журналістки Семаковської Тетяни

Читайте також: «Заклик до евакуації»: історія волонтерки з Костянтинівки, яка допомагає Бахмуту

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Бюджет Бахмута: скільки коштів міська рада вклала в оборону і життя міста?

Семаковська Тетяна 13:32, 5 Січня 2023

Screenshot 265 902442022 рік був важким для Бахмута, попри це міській раді вдалося виділити кошти, які були спрямовані на потреби військових. Відтак, на територіальну оборону було виділено 601 тис. грн. Скільки коштів виділили для доброустрою міста, медицину та безпеку бахмутян — читайте в матеріалі.

Про це йдеться у звіті Бахмутської міської ради за 2022 рік.

Оборона міста

8 52f07

Ілюстрація Бахмут.IN.UA

Цього року в оборону міста Бахмута було вкладено чимало коштів, розбираємося що і куди пішло.

У 2022 році для військової частини А2227 було надано 1,4 млн. грн. Для закупівлі оргтехніки виділили 400 тис. грн, а для запасних частин до автомобільної техніки – 1,0 млн. грн.  Для ліквідації наслідків надзвичайних та аварійних ситуацій міська рада залучила 850 тис. грн. Ці кошти пішли на придбання паливно-мастильних матеріалів. Нагадаємо, що ми писали, як працює служба ДСНС в місті.

9 dae71

Ілюстрація Бахмут.IN.UA

Водночас на участь в охороні та обороні важливих об’єктів і комунікацій, порушення функціонування яких, чи виведення їх з ладу становить загрозу для населення, було залучено 16 млн. грн. Мова йде про укріплення фортифікаційних споруд залізобетонними конструкціями.

Виділялись також кошти для підтримки нашої армії, зокрема на виконання мобілізаційних та оборонних заходів на території громади. 

Відтак, 11 Прикордонному загону Державної прикордонної служби України (військова частина 2382) надали 2,0 млн. грн.

7 1 537af

Ілюстрація Бахмут.IN.UA

Для придбання  автомобільного транспортного засобу виділити 1,2 млн. грн. Для забезпечення запасними частинами та витратними матеріалами для ремонту та підтримання у справному стані транспортних засобів та спецтехніки міська рада залучила 200 тис. грн. А от для закупівлі засобів зв’язку виділили півмільйона гривень.

Нагадаємо, що ми писали, про важливість сучасних засобів зв’язку у війні

Окремо, міська рада виділила кошти на покращення матеріально-технічної бази військової частини А3880, загалом частині було надано 700 тис. грн. 

За рахунок цих коштів, частину забезпечили предметами та джерелами електроживлення, будматеріалами, електрообладнанням, оргтехнікою та меблями.

Медицина та доброустрій бахмутян

6 1 f1c71

Ілюстрація Бахмут.IN.UA

Нагадаємо, що з Бахмутської громади евакуювали майже 90% населення, проте в місті все ще залишаються люди. Для підтримки жителів, які відмовляються від евакуації міська рада уклала договір на надання матеріальної допомоги, зокрема для закупівлі хліба в кількості 901 408 одиниць на суму 16,0 млн.грн. Хліб бахмутянам роздають безплатно в пунктах видачі гумдопомоги.

Для забезпечення дотримання санітарних та протиепідеміологічних заходів в 2022 році було виділено 50 тис. грн. Нагадаємо, що в Бахмуті знову почали вивозити сміття. Також виділили 50 тис. грн для закупівлі будматеріалів, електроустаткування та інструментів. 

В 2022 році завдяки благодійникам, які підтримують нашу охорону здоров’я. Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута» отримало ліки та медичні вироби на загальну суму 1,3 млн.грн.

Своєю чергою благодійники допомогли і «Багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування м. Бахмут». Медзаклад отримав медичне обладнання, ліки, медичні прилади та вироби на загальну суму 10,1 млн. грн.

Головне фото: Роман Потапенко для Бахмут.IN.UA

Читайте також: Перейменування вулиць, пов’язаних з російськими діячами в Бахмуті: чи на часі це питання?

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

cute ga0cddffb7 1920 a7677

Наодинці в новому місті: як знайти друзів та однодумців після евакуації?

Через війну, яку розпочала росія чимало українців були змушені покинути свої домівки, а часто саме дім ми асоціюємо з відчуттям безпеки та захищеності, недаремно в […]

Screenshot 265 90244

Бюджет Бахмута: скільки коштів міська рада вклала в оборону і життя міста?

2022 рік був важким для Бахмута, попри це міській раді вдалося виділити кошти, які були спрямовані на потреби військових. Відтак, на територіальну оборону було виділено […]

rehabilitation ge41868820 1920 61295

Новий законопроєкт для осіб з інвалідністю: які переваги та недоліки

Через повномасштабне російське вторгнення і цивільні й військові громадяни України, на жаль, отримують поранення. Деякі з них закінчуються ампутацією кінцівок, внаслідок чого людина набуває статусу […]

eggs g80a8a026c 1920 ae9b5

Продукти та ліки: де придбати у Бахмуті?

Наразі, майже 90% мешканців Бахмутської громади, а це понад 70 тисяч осіб, вже переїхали до більш безпечних регіонів або тимчасово покинули територію України. Однак, в […]

Screenshot 264 bb6a8

Тенденції 2022: що стало з Бахмутом і бахмутянами

Цього року вкрай складно підбивати підсумки, бо в більшості українців всі плани та мрії полетіли шкереберть. Водночас цей рік зробив нас сильнішими, мужнішими, сміливішими й […]