Життя без світла й опалення: як бахмутянам отримати безкоштовні буржуйки від міста?

Семаковська Тетяна 13:17, 11 Листопада 2022

Screenshot 118 356acЯк бахмутяни виживають без опалення та світла, та чи отримують люди безкоштовні буржуйки від міста. Ми розпитали, що знають місцеві жителі та голови ОСББ про алгоритм видачі буржуйок, адже на носі вже зима.

Бахмутяни, які залишились в місті, вже не один місяць живуть без електроенергії. Але з настанням холодів ця проблема стає не єдиною. Альбіна, місцева мешканка, яка не виїжджала з міста з початку повномасштабного вторгнення, та окрім цього, активно допомагає тваринам в Бахмуті, розповіла, яке воно, життя в прифронтовому місті: 

«В місті зараз обстріли дуже часто, на вулиці знаходиться небезпечно. Зі світлом нам полегше, бо у батьків є генератор, вони через день включають його, є можливість заряджати телефони. Мій тато самостійно встановив нам буржуйку, щовечора розтоплюємо й стає тепліше».

У коментарі Вільному радіо прессекретарка Бахмутської міської ради Наталя Кисиличина розповіла, що майже дві тисячі «буржуйок» з варильними поверхнями придбало КП «Бахмутська житлова управляюча компанія». 400 пічок вже доставили в місто, інші  привезуть до кінця року. Їх безплатно видаватимуть жителям приватного сектору та ставитимуть в укриттях.

«400 пічок вже привезли, інші поки в дорозі. “Буржуйки” зможуть отримати жителі приватного сектору та люди, що облаштували собі укриття в підвальних приміщеннях. Роздавати “буржуйки” будуть через квартальних та голів ОСББ», — каже Наталя Кисиличина.

Ми запитали в Альбіни, чи чула вона про це, та чи дізнавались вони як отримати буржуйки:

«Чули, читали про це в групі, що видаватимуть буржуйки людям у підвал багатоповерхових будинків, але цим напевно потрібно було раніше займатися, холоди вже прийшли».

313922263 6122142727800519 5968784882530934342 n 0e039

Бахмутяни самотужки хочуть придбати буржуйки. Фото: скріншот з місцевого телеграм-каналу

Наша редакція провела опитування, щоб дізнатись, чи дійсно буржуйки вже привезли в місто, та чи отримують їх голови ОСББ. Голова ОСББ Олена Костенко зазначила, що наразі про порядок видачі та наявність буржуйок людям нічого не повідомляли. Олександр Черненко, керівник ЖЕКу дати відповіді також не зміг, пояснюючи це тим, що наразі конкретна інформація відсутня. 

Своєю чергою, Сергій Білик, в.о. начальника відділу надзвичайних ситуацій в Бахмутській міській раді, який відповідає за обладнання сховищ повідомив наступне:

«По буржуйкам інформації ще немає, це все тільки в планах. Активно займаються цим питанням поки тільки в області. Щодо обігріву сховищ, для цього є дрова. А в обігрівачах сенсу немає, бо електроенергія відсутня».

Також, ми намагались зв`язатись з директором КП «Бахмутської житлової управляючої компанії» Олександром Бондарєвим, але на жаль без успіху.

Тож, наразі ситуація наступна: багато інформації є про те, що буржуйки будуть в місті, але як їх отримати та коли, ніхто поки не знає. 

Своєю чергою бахмутяни в місцевому телеграм-каналі вирішили самостійно провести збір на закупівлю 100 буржуйок в приватні будинки міста. Зібрати необхідно 250 тисяч гривень, вже є 48 тисяч. В каналі є інформація, що наразі замовили перші 10 штук. 

Номер картки для збору на буржуйки:

5375 4112 0042 5705

Посилання на МоноБанку:

https://send.monobank.ua/jar/94QJ8Wdb7L

Фото: Getty Images

Читайте також: Бахмутяни отримують рахунки за електрику, якої нема: пояснюємо, що робити

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Відео

Тест новина Новини +1

Admin Mavericks 10:26, 30 Серпня 2023

Тест новина Новини +1

Фото

Тест новина категорія Новини

Admin Mavericks 10:25, 30 Серпня 2023

Тест новина категорія Новини

Збір триває Промо тест

Сили Оборони повідомляють про просування в Кліщіївці та Андріївці

За останні дні ЗСУ мають успіхи у районі населеного пункту Кліщіївка, також мова йде про просування поблизу Андріївки. Щодо Берхівки — тут ситуація змінюється, ініціативу […]

тестова новина

Сили оборони під час міських боїв у Бахмуті та на його околицях вдавалися до маневрів, які дозволяли утримати місто та зберегти особовий склад. Саме простий […]