Росіяни можуть продовжувати наступ на Бахмут, навіть із великими втратами

Семаковська Тетяна 11:44, 29 Грудня 2022

IMG 20221229 113539 362 96adeРосійський наступ на Бахмут, ймовірно, наближається до кульмінації, як і прогнозував ISW 27 грудня. Якщо російські сили в Бахмуті дійсно досягли кульмінації, вони, однак, можуть продовжувати агресивні наступальні дії, зокрема здійснювати неефективні штурми Бахмута невеликими групами, хоча ці штурми навряд чи призведуть до значних успіхів в оперативному плані.

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни

Декілька індикаторів підтверджують оцінку, що російські сили навколо Бахмута досягли кульмінації.

ISW повідомляє, що українські високопосадовці безперешкодно відвідують передові позиції в Бахмуті. Відтак, вчора 28 грудня, начальник ГУР України Кирило Буданов відвідав Бахмут. Буданов був в межах щонайменше 600 метрів від раніше зафіксованої передової лінії російських військ.

Візит Буданова підтверджує попередні повідомлення в українських соціальних мережах про те, що українські війська провели тактичну контратаку, яка відкинула російські війська з околиць Бахмута 21 грудня. 

Нещодавні бойові кадри підтверджують попередню оцінку ISW, що російські війська діють штурмовими групами через бойові втрати. Бойові кадри, опубліковані 26 грудня, показують, як український вогонь розгромив штурмові групи з 5-10 російських піхотинців без підтримки, які намагалися безладно штурмувати Новоселівське в Луганській області.

Ці кадри, хоча і не з Бахмута, узгоджуються з повідомленням українського високопосадовця про те, що російські сили в районі Бахмута більше не діють як ротні та батальйонні тактичні групи, а натомість діють меншими групами по 10-15 військовослужбовців.

За повідомленнями, російські повітряно-десантні війська посилюють операції групи Вагнера навколо Бахмута. Російське джерело повідомило, що 27 грудня підрозділи “Вагнера” та ВДВ провели спільні операції в Бахмуті. 

Це повідомлення, якщо воно відповідає дійсності, знаменує собою перелом, враховуючи, що “група Вагнера” проводила інформаційні операції, стверджуючи, що в Бахмуті діють виключно сили “групи Вагнера”.

Звичайні російські військові, які підтримують підрозділи “групи Вагнера” в Бахмуті – після того, як “Вагнер” доклав зусиль, щоб наголосити на тому, що він несе виняткову відповідальність за бахмутський напрямок, – відповідали б індикаторам, що вказують на досягнення “групою Вагнера” свого піку своєї діяльності. 

ISW вже оцінювала, що сили групи Вагнера виконують переважно виснажливу роль навколо Бахмута і тому, ймовірно, деградували до майже виснажливого рівня і потребують підкріплення.

Високий рівень виснаження серед сил, відповідальних за наступ на Бахмут, може прискорити кульмінацію. Цього можна уникнути, якщо тільки значна кількість регулярних російських військових підрозділів не буде направлена для підтримки наступу і затримки або запобігання його кульмінації.

Фото: Володимир Зеленський, Фейсбук

Читайте також: Битва за Бахмут (хроніка подій): оновлюється щодня

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Відео

Тест новина Новини +1

Admin Mavericks 10:26, 30 Серпня 2023

Тест новина Новини +1

Фото

Тест новина категорія Новини

Admin Mavericks 10:25, 30 Серпня 2023

Тест новина категорія Новини

Збір триває Промо тест

Сили Оборони повідомляють про просування в Кліщіївці та Андріївці

За останні дні ЗСУ мають успіхи у районі населеного пункту Кліщіївка, також мова йде про просування поблизу Андріївки. Щодо Берхівки — тут ситуація змінюється, ініціативу […]

тестова новина

Сили оборони під час міських боїв у Бахмуті та на його околицях вдавалися до маневрів, які дозволяли утримати місто та зберегти особовий склад. Саме простий […]