У районі Бахмута окупанти тримаються за ключові вузли оборони

Семаковська Тетяна 11:11, 10 Серпня 2023

ДШВ1 3cfd4

Сили оборони України продовжують просуватися на Бахмутському напрямку. ЗСУ ведуть важкі бої за ключові вузли оборони росіян на південному фланзі Бахмута та на Півдні країни.

Про це повідомляє військовий журналіст Богдан Мірошников.

Яка ситуація в районі Бахмута? 

Він зауважив, що прорив ЗСУ ключових ліній оборони принесе великі проблеми росіянам.

«Роботине, Урожайне, Кліщіївка, Андріївка та Курдюмівка — зараз епіцентри боїв в нашому просуванні. Дуже багато крові попили всі ці селища. Точніше те, що колись було населеним пунктом. Орки впираються в них до останнього, адже кожне з них — має оперативну важливість на своїх напрямках. Це по суті вузли оборони. Їх прорив означатиме дуже великі проблеми в окупантів», — підкреслив Богдан Мірошников.

Читайте також: росіяни зазнають шалених втрат під Бахмутом, — Череватий

Мапа Південь 2583bПоточна ситуація на фронті в районі Бахмута (південний фланг) за даними DeepStateMapLive. Фото: скріншот

Інформація з фронту

Боєць ЗСУ і автор Telegram-каналу «Бахмутський Демон» додав, що важкі бої за Кліщіївку продовжуються.

«Пі*ари контратакували нас під Кліщіївкою, безуспішно. Ранок добрий, рубимося, а що лишається», — написав військовий.

Воїн із Бахмутського напрямку з позивним «Балу» розповів, що наразі в цьому районі тривають позиційні бої. За його словами, українська артилерія знищує окупантів і в самому Бахмуті.

«По Кліщіївці все як завжди, м’ясо вмирає (потім прибуває нове м’ясо, і так само воняє). Хлопці кажуть, що їх вже з Берхівки тягнуть до нас на Кліщіївку. Пі*ори зробили хороші позиції, вмирають на цих позиціях та прибувають нові хробаки.

 

Берхівка — позиційні бої, трішки є стягнення, але все попереду, хлопці тримають оборону. В Бахмуті артилерія розбирає пі*орів та техніку. На Алеї Троянд хробаки отримали дуже гарні подаруночки. В районі «Літачка» також пі*ори отримали подарунки», — підсумував «Балу».

Мапа Північ 5f66dПоточна ситуація на фронті в районі Бахмута (північний фланг) за даними DeepStateMapLive. Фото: скріншот

Читайте також: росіяни заявляють, що повністю контролюють Кліщіївку

Нагадаємо, бойові дії в районі Бахмута кардинально змінили плани російської військової верхівки щодо якихось наступальних дій в Україні. Бахмут продовжує відігравати важливу роль саме у стратегічному розвитку ситуації на всій лінії фронту. Про це розповів військовий експерт Сергій Грабський. Він наголосив, що російська сторона повідомляє про свої перемоги на фронті, але насправді жодних успіхів не має. 

Про загальну ситуацію на Бахмутському напрямку читайте в хроніці подій «Битва за Бахмут».

Фото: 199-й навчальний центр ДШВ

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Під Бахмутом Сили оборони взяли в полон зрадника зі Слов’янська

Микола Ситник 12:30, 15 Серпня 2023

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного представника російських окупаційних угруповань, який воював проти України на Східному фронті. Бойовиком виявився мешканець Слов’янська. Військові контррозвідники СБУ спільно з Силами оборони взяли зрадника в полон під час контрнаступу поблизу Бахмута.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Незадовго до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну мешканець Слов’янська переїхав до Ставропольського краю. Правоохоронці встановили, що 24 червня 2022 року він добровільно підписав контракт на проходження військової служби у складі групи «Шторм-Z» 79-го мотострілецького полку зс рф.

Перебуваючи на посаді механіка-водія, фігурант брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони в районі селища Берхівка Бахмутського району. Окрім того, для сповільнення контрнаступальних дій українських військ зрадник облаштовував ворожі блокпости та фортифікаційні укріплення навколо ворожих позицій. У липні 2023 року під час проведення контрнаступальних операцій українські захисники затримали бойовика. 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який хотів зірвати контратаки ЗСУ під Бахмутом

Нагадаємо, бахмутянин, який воював проти ЗСУ, проведе за ґратами 10 років.

Про загальну ситуацію на Бахмутському напрямку читайте в хроніці подій «Битва за Бахмут».

Фото: Донецька обласна прокуратура

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відеоА це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Промо

ЗСУ продовжують рух на південному фланзі Бахмута, — Романенко

Микола Ситник 12:09, 15 Серпня 2023

Сили оборони продовжують наступальні операції поблизу Бахмута. За минулий тиждень ЗСУ звільнили 3 км² території на Бахмутському напрямку. Водночас окупанти прагнуть відновити втрачені позиції. Ворог стягнув під Бахмут велику кількість артилерії, дронів та особового складу.

Про це військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко розповів у інтерв’ю «24 Каналу».

Обстановка на флангах

Він зазначив, що росіянам, перекинувши резерви, вдалося зупинити просування Сил оборони на північних околицях Бахмута.

«Ворог перекинув резерви на північний фланг Бахмута й зупинив просування у районі Берхівки і Ягідного. Тому підрозділи ЗСУ перейшли до оборони, контратакують й ведуться такого роду бої», — повідомив військовий експерт.
Ситуація на північному фланзі міста. Фото: DeepStateMapLive

Генерал-лейтенант у відставці додав, що на південних околицях міста-фортеці українські воїни продовжують рух.

«На півдні Бахмута йде поступове, невелике просування, оскільки й туди противник перекинув свої резерви. Йдуть запеклі бої навколо Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. У частину Кліщіївки наші війська вже зайшли, але повністю не звільнили. Зараз по цьому напрямку тривають запеклі бої. Ми ввели свої додаткові засоби. Йде напружена робота щодо подальшого просування», — підсумував Ігор Романенко.
Ситуація на південному фланзі міста. Фото: DeepStateMapLive

Читайте також: У Генштабі розповіли, де успішно наступають ЗСУ  

Нагадаємо, росіяни намагаються відбити втрачені позиції біля Кліщіївки.

Про загальну ситуацію на Бахмутському напрямку читайте в хроніці подій «Битва за Бахмут».

Фото: Факти

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відеоА це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!