Збір закрито

Активістка Аліса Торотухіна про плани на майбутнє та збір для брата на передову

Семаковська Тетяна 16:53, 2 Березня 2023

Screenshot 516 d465fАліса Торотухіна, мешканка Часів Яру, працює вчителькою історії та правознавства в опорному закладі освіти номер 17. Жінка завжди була активісткою й допомагала людям, та зараз допомогти можете всі ви закрити збір для її брата. Деталі життя Аліси в евакуації та на що збирають кошти, читайте в нашому матеріалі.

Евакуація 

До повномасштабного вторгнення Аліса Торотухіна була заступником голови молодіжної ради, проводила багато ініціатив та проектів в місті, але війна перекреслила все це:

«Ще до кінця березня я залишалась в місті та волонтерила. Ми ліпили вареники, плели сітки, збирали гуманітарну допомогу для ТрО. Але через те, що у мене маленька дитина, заради неї прийняла рішення евакуюватись. Поїхали до Краматорська й вже звідти на поїзді до Львівської області. Тоді  евакуйовували дуже багато людей, тому доводилось їхати сидячі більше доби, але люди підтримували один одного й не падали духом. У Львівській області нам допомогли розпочати життя з нуля наші друзі‎»‎.

Волонтерство

330942999 127621890241054 3979492674521106175 n b6c92

Брат Аліси боронить країну. Фото: архів героїні

Аліса згадує, що тоді всередині було відчуття зрадництва, бо їхала й думала, що покидає людей яким потрібна там, але все ж евакуація була необхідна. Волонтерською діяльність одразу займатись не вийшло, бо емоційний стан не дозволяв, але вже ж влітку знайшла для себе заняття: 

«Розпочала волонтерити на СпівДії, верифікувати заявки на допомогу. Це була онлайн робота. Потім я почала долучатись до написання грантових заявок на різні проекти. Зараз активно допомагає брату й його бригаді на передовій»‎.

Брат Аліси зараз захищає нашу країну. Волонтерка активно співпрацює з його 109-ю бригадою й допомагає усім що просять хлопці. Наразі, збирають кошти військовим на квадрокоптери, термокружки та турнікети. 

333325075 731154678605608 560164402313625928 n 7a178

Анонс збору коштів для ЗСУ. Фото: архів героїні

Якщо ви хочете долучитись до збору та допомогти хлопцям наблизитись до перемогу, можете надіслати свій донат за реквізитами:

Отримувач: КДЧ ГО

Код отримувача: 43851194

Рахунок в форматі IBAN:

UA083354290000026004054013354

Назва банку: МАРIУПОЛЬСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

Призначення платежу: для 109 бригади

Робота в школі та мрія повернутись додому

Наразі школа продовжує працювати дистанційно, майже весь клас Аліси, в якому вона класний керівник, залишився в повному обсязі. Всі діти, на щастя, евакуйовані з Часів Яру й продовжують навчатись.

«Єдине чим я зараз живу, це вірою й думками, що скоро ми повернемось і відновимо нашу Донеччину. Так вже стається, що ракети летять на нашу країну, ми нічого не можемо зробити, але ми зможемо все відбудувати. Школа наша стоїть, тому я думаю ми її підправимо й будемо працювати»‎.

Вчителька запевняє, що історію діти раніше сприймали як просто предмет, а зараз вони активно долучаються до дискусій та вивчають історію за власним бажанням:

«Вони активно показують свою громадянську позицію та любов до Батьківщини. Тому я вірю, що від цієї молоді залежить наше майбутнє й вони всі повернуться в нашу країну».

Плани після перемоги

333394221 1197119204251211 3981744188722980089 n 42fa8

Аліса допомагає ЗСУ. Фото: архів героїні

Аліса запевняє, що зробила собі правило, щоб мрії не розбивались і щоб не підривати свій емоційний стан, вона нічого не планує наперед. Але знає точно, що буде потрібні вона і її навички й знання:

«Після перемоги й повернення на Донеччину, я хочу організували центр або вишкіл, щось на кшталт “Пласту”. Хочу організувати проєкт по інтеграції військових в цивільне життя, по їх роботі з молоддю. Щоб бійці передавали дітям свої вміння й досвід. Бо молодь має набувати не тільки патріотичні знання, а й медичної допомоги, дій в екстрених ситуаціях і подібного. Вони мають завжди бути готові до всього».

Фото: особистий архів героїні

Читайте також: Захисники Донеччини збирають на авто для евакуації поранених

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Фото

Тест новина 2 категорії

Admin Mavericks 10:24, 30 Серпня 2023

Тест новина 2 категорії

Збір триває

Військові з Донбасу збирають кошти на рації: як допомогти?

Микола Ситник 11:22, 15 Серпня 2023

Військовослужбовці з Лугансько-Донецького напрямку потребують засобів зв’язку – рації. Одна рація коштує в середньому 30 тисяч гривень, крім рацій потрібно придбати додаткові засоби, такі як подовжені дроти, додаткові акумулятори тощо. Бахмутянка Софія Бамбуля вже не вперше допомагає військовим, дівчина організувала збір захисників.

Редакція «Бахмут. IN.UA» закликає долучитися до збору всіх небайдужих.

Про збір

Волонтери з Бахмута відкривають збір на 5 рацій Motorola dp4800e та додаткові приналежності до них.

Сума збору: 150 тисяч гривень, вже зібрано понад 17 тисяч.

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/9w12Jcoqmx

Навіщо військовим рації?

Рації — це простий спосіб передачі інформації на передовій, який дозволяє тримати постійний зв’язок з  командуванням. Оборонці доповідають про стан бою, втрати, необхідність евакуювати 300-200 (ред. поранені та загиблі) необхідність підтримки артилерії.

“Умовно, якщо ти чуєш танк ворожий – доповідаєш, наші підіймають пташку (ред. БПЛА, дрони) та намагаються його знищити, якщо є чим. Також рацією передають інформацію від розвідки, викликають саперів, підкріплення, заміну чи підвіз БК, надають інформацію про сусідні підрозділи, щоб уникнути френдліфаєр”, — пояснює військовослужбовець.

Чи можна купити дешевші рації?

В ЗСУ пояснюють, що купити абияку рацію не вийде, потрібна конкретна модель Motorola dp4800e, на яку збирають гроші, там є потрібні частоти, шифровка. Крім того, такі рації не можуть відстежити росіяни. Вони мають захист від води, пилу.

Читайте також: Інтелектуальна війна: як в Україні планують розвивати оборонний комплекс

Чи може рація врятувати життя?

Військовий розповідає з власного досвіду про важливість засобів зв’язку на передовій:

“Мене контузило, випадково я заблокував рацію, коли заходили ми були 2 лінією, але через відсутність зв’язку ми не дізнались що стали 0, як наслідок купа 300, через відсутність в інших групи рацій ми не могли знайти наших 300 та 2 години ходили під обстрілом в пошуках. Не могли викликати евакуаційну машину та користувались службами інших підрозділів. Що по нам працює ворожий танк теж не знали. Зв’язок налагоджували бігаючи до сусідніх підрозділів. Відсутність зв’язку веде до величезних жертв”.

Фото: з відкритих джерел

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Тест новина 2 категорії

Тест новина 2 категорії

10:24, 30.08.2023 Admin Mavericks
Збір триває

Військові з Донбасу збирають кошти на рації: як допомогти?

Військовослужбовці з Лугансько-Донецького напрямку потребують засобів зв’язку – рації. Одна рація коштує в середньому 30 тисяч гривень, крім рацій потрібно придбати додаткові засоби, такі як […]

11:22, 15.08.2023 Микола Ситник
Жилет1 a8888

Воїн із Бахмутського напрямку збирає кошти на протиуламкові жилети: як допомогти?

Боєць 109-ї бригади 104-го батальону ТРО Бахмута Ілля Кравцов виконує завдання на Бахмутському напрямку. Наразі він планує закупити протиуламкові жилетів для своєї роти, які рятуватимуть […]

4 04caa

Варення з ягід: класичні та незвичні рецепти

Сезон ягід потроху наближається до кінця, тож чимало господинь вже почали готувати закрутки із полуниці, малини, смородини, тощо. Із цих ягід роблять варення на зиму. […]

БАХМУТ 78 65180
Збір закрито

Захисники Херсона збирають кошти на Старлінк: як допомогти?

Громадська організація «Бахмутська фортеця» зараз працює в евакуації на Дніпропетровщині, вона допомагає переселенцям, але не залишається байдужою й до прохання військових. Нещодавно до ГО звернулися […]