Допомога для бахмутян: де та за яким графіком працюють Центри підтримки та осередки в Україні

Семаковська Тетяна 18:08, 3 Квітня 2023

339483709 923291838876579 5901588776248601492 n 30eedСьогодні через війну бахмутяни розкидані по різних областях України, попри те людям намагаються надавати необхідну підтримку. Для цього організували центри та осередки для ВПО, де люди можуть отримати гумдопомогу та консультації від фахівців.

Про те де та як працюють Центри підтримки та осередки для бахмутян редакції повідомили у пресслужбі Бахмутської міськради.

Центр підтримки бахмутян у м. Київ та Київській області «#Яповернусь_Бахмут» 

Адреса: м. Київ, вул. Левка Лук’яненка, 14б.

Центр працює з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 15.00 години. У вихідні дні (субота та неділя) для юних бахмутян проводяться дитячі розважальні та спортивні заходи. Зазначимо, що гумдопомога видається на наявності.

Слідкувати за анонсами подій можна у Telegram-спільноті: https://t.me/bakhmut_in_kiev.

«Центр співпрацює з багатьма благодійними фондами, громадськими організаціями щодо підтримки жителів громади. Мешканцям надаються як продукти харчування, так і непродовольчі товари (матраци, ковдри, пледи, подушки, постільну білизну, рушники, термоси, ліхтарі, набори посуду, засоби гігієни). Також наявне дитяче харчування та речі», — наголошує начальниця відділу пресслужби Бахмутської міської ради Наталя Кисиличина.

Центр веде реєстр ВПО з Бахмутської громади. При заповненні гугл-форми громадяни вказують свої потреби.

Центр підтримки бахмутян у м. Дніпро та Дніпропетровській області «З Бахмутом у серці»

Адреса: м. Дніпро, Чечелівський район, вул. Макарова 1-Б.

Центр підтримки бахмутян у Дніпрі  працює з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00 години, у суботу з 10.00 до 14.00 години. У вихідні дні (субота та неділя) для бахмутян проводяться різноманітні розважальні заходи.

«Мешканців громади запрошують на видачу допомоги у порядку черговості заповнених заявок за контактним номером телефону, зазначеному у заявці. У разі видачі допомоги за живою чергою – сповіщення відбувається через Telegram», — повідомляють у пресслужбі.

Слідкувати за анонсами подій можна у https://t.me/bakhmut_u_sertsi

Зауважимо, що видача допомоги відбувається у середньому 1 раз на місяць, в залежності від категорій вразливості до якої належить людина. Також у міськраді додали, що допомога формується безпосередньо донором. Одна, у разі гострої потреби, вона формується також виходячи з наявної продукції, що надходить до Центру та потреб відвідувачів. 

Бахмутяни можуть отримати продукти харчування, засоби гігієни, засоби першої необхідності, дитяче харчування, засоби особистої гігієни (пелюшки, підгузки, інвалідні візки, ходунки).

Про потребу відвідувачі можуть повідомити безпосередньо у Центрі або, звернувшись до адміністратора у Telegram.

Осередок підтримки бахмутян у м. Полтава та Полтавській області «З Бахмутом у серці»

Screenshot 591 e2e2fБахмутяни в Полтаві відвідали музей. Фото: скріншот

В Полтаві наразі немає точної постійної адреси, але наразі погоджено тимчасове місце, де видають допомогу. Зараз її можна отримати на базі Полтавського національного педагогічного університету. Робота щодо пошуку постійного місця дислокації для осередку триває, наголошують у Бахмутській міськраді.

Слідкувати за анонсами можна через Telegram-спільноту: t.me/BakhmutPoltava.

«Допомога видається за наявності. Так, на базі осередку було здійснено протягом березня 2023 року дві видачі гуманітарної допомоги. Комплектація набору допомоги, її кількість на родину/особу та коло отримувачів допомоги (всі зареєстровані особи, або окремі вразливі категорії) визначаються донором», — пояснює Наталя Кисиличина.

Крім того, в осередку ведуть реєстр ВПО з Бахмутської громади. При заповненні гугл-форми у Telegram бахмутяни вказують свої потреби.

В осередку також проводять культурні заходи для бахмутян. 

Осередок підтримки бахмутян у м. Харків та Харківській області «З Бахмутом у серці»

Адреса: м.Харків, вул. Лермонтовська, 9.

У Харкові осередок підтримки працює з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00 години.

Слідкувати за анонсами можна Telegram-спільноті https://t.me/bakhmut_u_serdci_kharkiv

«Осередок підтримки повноцінно працює другий тиждень, тому регулярність видачі допомоги ще не виявлена. Але робота триває і жителі Бахмутської громади, які тимчасово перебувають на території міста Харків та Харківської області вже отримали першу допомогу», — пояснюють у міськраді.

Запит на потреби бахмутяни можуть надати особисто в осередок підтримки, або при заповненні гугл-форми у Telegram.

Осередок підтримки бахмутян у м. Жовті Води Дніпропетровської області «З Бахмутом у серці»

Адреса: Дніпропетровська область, Кам’янський район, м. Жовті Води, бул. Свободи, 56.  

Осередок підтримки працює з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 14.00 години.

Слідкувати за анонсами подій у Telegram-спільноті   – https://t.me/mistoBahmut.

Гуманітарна допомога надається жителям 2 рази на місяць.  

Гуманітарна допомога формується від потреб мешканців, які пройшли реєстрацію в осередку підтримки та від можливостей міжнародних організацій, волонтерів, які надають допомогу. Крім видачі гумдопомоги, представниками осередку здійснюється організація творчих заходів для бахмутян, які тимчасово проживають на території міста.

Осередок підтримки бахмутян у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області «З Бахмутом у серці»

Бахмутяни в Кривому Розі

Юні бахмутяни в Кривому Розі. Фото: скріншот

Адреса: Дніпропетровська область, Саксаганський район, м. Кривий Ріг, вул. Космонавтів,3.

Осередок працює з 10:00 до 16:00 години. У вихідні дні, суботу та неділю для юних бахмутян проводяться дитячі розважальні та освітні заходи.

Слідкувати за анонсами можна через Telegram-спільноту: https://t.me/bakhmut_help_kr.

«Видача гумдопомоги здійснюється по мірі надходження гуманітарної допомоги від донорів. До гуманітарної допомоги для бахмутян входять: продуктові набори, гігієнічні набори, непродовольчі товари, речі першої необхідності», — розповідає начальниця відділу пресслужби Бахмутської міської ради

Запит на потреби бахмутяни можуть надати особисто в осередок підтримки, за номером телефону або ж під час заповнення реєстраційної гугл-форми у Telegram.

Осередок підтримки бахмутян у м. Одеса та Одеській області «З Бахмутом у серці»

339443473 2315883048584801 7914531665997668787 n 3e199

Бахмутяни в Одесі. Фото: Фейсбук, Бахмутська міська рада

Адреса: м. Одеса, вул. Канатна, 71. Наразі це тимчасове місце для організації роботи осередку, яке використовується для видачі гуманітарної допомоги, пояснюють у міськраді.

Осередок підтримки нещодавно розпочав свою роботу, тому регулярність видачі допомоги ще не виявлена. Зараз базі осередка відбувається видача перших пакунків гуманітарної допомоги. Мешканців громади запрошують на видачу допомоги у порядку черговості заповнених заявок за контактним номером телефону, який зазначено під час заповнення реєстраційної гугл-форми у Telegram.

Інформування жителів відбувається через Telegram-спільноту – https://t.me/bakhmut_in_Odessa.

У вихідні дні (субота та неділя) представниками осередку здійснюється організація культурних заходів для бахмутян, які тимчасово проживають на території м. Одеса та Одеській області.

Осередок підтримки бахмутян у м. Костянтинівка «З Бахмутом у серці»

330781710 1333173880584005 2131825940812413682 n 8b6e6

Бахмутяни в Костянтинівці. Фото: Бахмутська міська рада

Адреса: м. Костянтинівка, вул. О. Невського, 84

Осередок працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 12:00 години.

Слідкувати за анонсами можна через Telegram-спільноту – https://t.me/zbahmutomuserci. Видача здійснюється по мірі надходження гуманітарної допомоги.  Бахмутяни можуть отримати продуктові набори, гігієнічні набори та непродовольчі товари. Запит на потреби жителі можуть надати особисто в осередок підтримки, або ж під час заповнення реєстраційної гугл-форми у Telegram.

Фото: Фейсбук, Бахмутська міська рада

Читайте також: НМТ 2023: графік та предмети, які складатимуть українські вступники

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Велосипедисти з Бахмута і Лимана стали призерами Чемпіонату України

Микола Ситник 16:21, 15 Серпня 2023

На початку серпня в Житомирі пройшов Чемпіонат України з велоспорту на шосе в парній гонці та гонці-критеріумі. Водночас відбулися всеукраїнські змагання в груповій гонці серед юнаків, дівчат, молодших юнаків і молодших дівчат. Донеччину на турнірі представили п’ятеро велосипедистів із Бахмутської та Лиманської громад.

Про це повідомляє Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА.

За нагороди змагань боролися понад 100 учасників із 16 команд регіонів України.

Як виступили наші велосипедисти?

Вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велоспорту та учні Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю імені С. Бубки відзначилися низкою нагород:

  • у парній гонці на 10 км «золото» серед молодших юнаків здобув Максим Кікоть (ОСДЮСШОР) разом із Дмитром Старовойтовим з Житомирщини (їхній час — 13 хв. 39 сек.);
  • у віковій групі юнаки «срібним» призером став Андрій Захарченко (ДОСФКСП ім. С. Бубки) разом із Андрієм Головченком з Дніпропетровщини (13 хв. 32 сек.);
  • у віковій групі юнаки «бронзовими» призерами стали Дмитро Ємченко та Іван Кононенко (ОСДЮСШОР) з результатом 13 хв. 35 сек.
Спортсмени з Бахмутської та Лиманської громад готуються розпочати гонку

За підсумками першого туру Чемпіонату України в гонці-критеріумі Максим Кікоть, набравши 14 очок, посів друге місце серед молодших юнаків. До слова, другий тур змагань запланований у Білій Церкві (14-17 серпня), третій тур — у Львівській області (з 30 серпня по 3 вересня).

Під час всеукраїнських змагань в груповій гонці на 50 км «срібну» медаль серед молодших юнаків здобув Максим Кікоть (56 хв. 27 сек.), а «бронзовим» призером в категорії юнаки став Андрій Захарченко (1:24.40 хв.).

Зазначимо, що до змагань велосипедистів Донеччини підготували тренери: Валерій Красов, Олександр Геращенко та Кирило Поспєєв.

Читайте також: Спортсмен із Донеччини став чемпіоном Європи з метання диска

Нагадаємо, бахмутянин Микола Жабняк став спортсменом місяця на Донеччині.

Фото: всі світлини Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Бахмутян запрошують на безкоштовні мистецькі гуртки в Дніпрі: як записатися?

Микола Ситник 14:49, 15 Серпня 2023

Донецький Палац молоді «Юність» запрошує на дистанційне навчання дітей та дорослих віком від 5 до 35 років. Долучитися до занять можуть усі бажаючі.

Про це повідомляє Центр підтримки бахмутян у Дніпрі «З Бахмутом у серці».

Гуртки та контакти керівників

Для охочих доступні такі мистецькі заняття: 

  • гра на гітарі — 0990572984 (Антон Леонідович);
  • гра на ударних — 0957700447 (Едуард Євгенович);
  • вокал — 0951373081 (Наталя Сергіївна);
  • вокальний ансамбль «Надія» — 0997333465 (Ольга Миколаївна);
  • театр танцю — 0951458918 (Ольга Олександрівна);
  • хореографічний ансамбль «Непосиди» — 0665280170 (Ольга Миколаївна); 
  • театр-студія «4-й поверх» — 0503672901 (Микола Миколайович);
  • театр естрадних ляльок — 0632179897 (Анна Олександрівна);
  • циркове мистецтво — 0506377293 (Юлія Григорівна);
  • декоративно-ужиткове мистецтво — 0500509479 (Людмила Григорівна);
  • образотворче мистецтво — 0500821899 (Ольга Володимирівна).

Графік занять

Повчитися малювати можна і в очному форматі за адресою: Дніпро, вулиця Виконкомівська, 12А. Безкоштовні заняття з малювання проходять по вівторках та четвергах о 15 годині та у суботу о 14.00. 

«Телефонуйте! Приходьте! Чекаємо на Вас», — запрошують в Донецькому Палаці молоді «Юність».

//

Читайте також: Допомога для бахмутян: де та за яким графіком працюють Центри підтримки та осередки в Україні

Нагадаємо, раніше редакція «Бахмут. IN.UA» дізнавалася у бахмутян, що подивитись в Дніпрі туристу.

Фото: yunist.org.ua

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Велосипедисти з Бахмута і Лимана стали призерами Чемпіонату України

На початку серпня в Житомирі пройшов Чемпіонат України з велоспорту на шосе в парній гонці та гонці-критеріумі. Водночас відбулися всеукраїнські змагання в груповій гонці серед […]

16:21, 15.08.2023 Микола Ситник

Бахмутян запрошують на безкоштовні мистецькі гуртки в Дніпрі: як записатися?

Донецький Палац молоді «Юність» запрошує на дистанційне навчання дітей та дорослих віком від 5 до 35 років. Долучитися до занять можуть усі бажаючі. Про це […]

14:49, 15.08.2023 Микола Ситник
158366 dbdc1

Українців за кордоном закликають доєднатися до Живого ланцюга напередодні Дня Незалежності

24 серпня Україна відзначатиме 32 рік Незалежності, громадян, які опинилися зараз закордоном закликають долучитися до масштабної акції до свята та утворити живий ланцюг.

Професійний подолог розповів, як правильно обрати взуття

Взуття, яке ми носимо, має значний вплив на здоров’я, оскільки неправильне взуття може спричинити різноманітні проблеми з ногами, хребтом і навіть загальним станом організму. Взуття […]

sbu 4ddb5

Куди передавати дані про зрадників, переміщення техніки рф та як шкодити колаборантам?

Чимало українців зараз перебувають в окупації, оскільки не встигли евакуюватися. На ТОТ люди ведуть приховану партизанську боротьбу й передають дані про розміщення ворожої техніки, російських […]