Поки триває сезон полуниці, черешні, малини та інших літніх ягід, й ціни на них ще невисокі хочеться зробити різні ягідні десерти. Такі солодощі мають властивість бути не тільки смачними, але й корисними.
Бахмутська кондитерка Ганна Полосухіна розповіла, що приготувати з ягід літом
Найкращі десерти з ягід
Ягідні десерти — чудова альтернатива звичайним магазинним солодощам, ціни на ягоди влітку тішать, а користі від десертів з полуницею, смородиною чи ожиною буде набагато більша, ніж від шоколадного батончика.
«Зазвичай, мені завжди шкода випікати, відварювати, желювати цю ягоду. Для мене полуниця, це нова нотка у знайомих десертах, додайте нарізану слайсами полуницю на крем між кормами у наполеон, або щедро прикрасьте медовик. Полуниця у цих тортах дуже смакує, але треба пам’ятати що таки торти мають дуже короткий термін і зберігаються у холодильнику», — зазначає кондитерка.
Свіжу полуницю також можна додати до крему у меренговий рулет, або до десерту Анна Павлова, солодка меренга чудово поєднується з кислинкою полуниці.
Як приготувати смузі з полуниці?
Полуничне смузі. Фото: з відкритих джерел
Ганна Полосухіна розповідає, що її діти дуже люблять смузі, це простий в приготуванні напій допоможе малюкам отримати й задоволення, й порцію вітамінів.
Щоб приготувати смузі потрібно змішати у блендері йогурт, полуницю, базилік та мед. Якщо ви любите більш класичні смаки більш, то вам сподобається полуниця з молоком та бананом.
Щоб легше перенести спеку, кондитерка радить робити коктейлі із полуниці. Для цього потрібно збити у блендері полуницю з м’ятою та льодом, викласти наполовину у стакан і залити холодною газованою водою, або за бажанням тоніком.
Пюре полуниці у свіжому вигляді також підходить до приготування зефіру, бо кислотності цього фрукту достатньою, щоб почав працювати пектин, або ж додати агар-агар. Але такий зефір також має маленький термін до споживання, пояснює експертка
Ягідний сорбет
Ягідний сорбет. Фото: з відкритих джерел
Якщо, ви вже перепробували безліч рецептів, але питання, що приготувати з ягід, все ще актуальне — спробуйте зробити ягідний сорбет.
Для цього полуницю промийте, очистіть від хвостиків, просушіть. Потім для зручності її можна нарізати й перемістити в блендер. Полуницю збиваємо, а отриману суміш переливаємо у форму для морозива, якщо такої немає підійде посудина і глибоким дном. Закладаємо суміш у морозильну камеру на 5-8 годин, після цього можна смакувати десерт просто ложкою.
Крім ягідного, можна робити сорбет із шовковиці, на кожні 500 грамів шовковиці додавайте 50-70 грамів цурку.
«Я додаю сушену перемелену до порошка м’яту. Ягоди вимити, і заморозити. Заморожені ягоди перебити з цукром. Протерти крізь сито й ще раз заморозити. Доречі цей шербет можна залити тоніком і вийде смачний прохолодний напій», — ділиться кондитерка.
Ягідний тирамісу з полуниці
Ягідний десерт. Фото: надане героїнею
Десерти з полуниці можуть бути й незвичні, наприклад можна зробити смачні десерти із ягід на основі рецепта тирамісу.
Інгредієнти:
- 2 упаковки печиво савоярді;
- полуниця.
Крем варіант 1
- 250 грамів 33% вершків;
- 250 грамів крем-сиру;
- 150 грамів цукру.
Десерт пані Ганни. Фото: надане героїнею
Крем варіант 2
- 250 грамів маскарпоне;
- 170 грамів 33% вершків;
- 2 яєчних жовтки;
- 50 грамів цукрової пудри.
Приготування:
Для приготування печива беремо каву, або за бажанням можна зробити полуничний сироп (пропорції 1:1 полуничний сік, цукор). Печиво обмакуємо у каву або у сироп, викладаємо все шарами до форми у такій послідовності:
- печиво;
- полуниця;
- і крем.
Читайте також: Що таке справжнє Олів’є?: рецепти французької страви
Торт кондитерки. Фото: надане героїнею
Відправляємо все на 5 годин, можна поставити на ніч до холодильника.
Приготування крему 1 варіант — все змішуємо міксером.
Приготування крему 2 варіант — жовтки збити міксером з цукром до білої піни на водяній бані. Окремо збити холодні вершки. Додати до збитих вершків маскарпоне та цукрово-яєчну масу і знову збити.
Зефір з ягід. Фото: надане героїнею
Дієтичний десерт з полуниці
Полуниця добре поєднується із сиром, а крім того, такий частунок не шкодить фігурі. Кондитерка радить робити смачний десерт із сиру та полуниці, який можна їсти на сніданок, або заморозити і буде смачне морозиво.
Дієтичний рецепт з лохини
Дітям й дорослим на сніданок кондитерка рекомендує зробити корисний та швидкий десерт. Для цього ягоди смородини і малини збити з сиром й сметаною, або вершками. Отриманий мус викласти у креманку, й полити медом.
Інгредієнти:
- 200 г полуниці
- 200 г сиру
- 1 банан
- 1 ст.л. меду
- 2 столові ложки сметани, або вершків.
Приготування:
Полуницю разом із домашнім сиром, цукром та сметаною збити до пухнастої однорідної маси. Викласти та покласти згори порізані ягідки. Або перекласти до форми і заморозити.
Десерти зі смородиною та журавлиною
Смородина. Фото: з відкритих джерел
Якщо ви не любите полуницю, або вже наїлися її вдосталь можна приготувати десерт з журавлиною або десерт зі смородиною.
«Смородина і малина — це дуже насичена на смак ягода. З них виходять дуже цікаві лимонади. Вони прекрасно поєднуються з м’ятою, лимоном і базиліком. Малина дуже смачно поєднується у смузі зі шпинатом та авокадо», — пояснює кондитерка.
Щоб зробити свою звичну їжу яскравішою можна додати до тіста у млинці сік шпинату, тоді вони вийдуть насичено салатового кольору, подавати їх можна з малиною і крем-чизом
Щоб зробити крем-чиз потрібен вершковий сир 200 грамів, 100 грамів вершків і 50 грамів цукру. Все це змішати і збити.
Журавлина окрім традиційно знайомого морсу, дуже гарно запікається у бісквіті чи мафіні, але перед додаванням її до тіста, кондитерка рекомендує її присипати крохмалем. Крім того, журавлина ідеальна поєднується з м’ясом або сиром чи сирними палочками.
Читайте також: Як заморозити сезонні фрукти та овочі?
Рецепт морсу з журавлини
Морс. Фото: з відкритих джерел
Інгредієнти:
- 500 грам журавлини;
- 200 грам цукру;
- 1 апельсин (сік і цедра);
- ¼ ч.л. меленого мускатного горіха;
- 50 мл. води.
Приготування:
У сотейник помістити журавлину, цукор, спеції і 50 мл. води. Апельсин ошпарити, просушити, зняти тонкими смужками цедру і видавити сік. Цедру додатково подрібнити і відправити до соусу. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити 8-9 хвилин, час від часу помішуючи.
Незвичні рецепти із сезонних ягід
Смородина. Фото: з відкритих джерел
З ягід можна зробити не тільки солодкі десерти, але й доповнити смак м’яса, приготувавши вишневий соус.
Інгредієнти:
- 500-600 грам вишні (без кісточки);
- 3 бутони гвоздики;
- 1 палочка кориці;
- Цедра одного апельсина і сік;
- 100 грамів цукру;
- 0,5 ч. л. солі.
Все інгредієнти проварити, збити блендером й трохи уварити.
Фото:«Бахмут.IN.UA»
Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео
А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!