Літом популярні легкі страви та поєднання незвичних смаків. Ідеальним овочем для кулінарних експериментів є ревінь, він кисло-солодкий смак, тож ідеально підходить для приготування салатів та пирогів.
Бахмутська кондитерка Ганна Полосухіна поділилася рецептом домашнього пирога із ревенем. Більше рецептів від кондитерки у матеріалі: Десерти з ягід, а лайфхаки по заморозці овочів шукайте у статті: Як заморозити сезонні фрукти та овочі?
Рецепти страв із ревеню
Десерти з ревенем не важкі у приготуванні, а сам ревінь має бюджетну ціну, тож з ним можна сміливо експериментувати. Тож, задаючись питанням, що можна готувати з ревеню не потрібно багато думати: це пироги, компоти, киселі, кекси, або навіть гарніри для м’яса.
Яку частину ревеню використовують для їжі?
Споживати ревінь можна використовуючи самі стебла рослини. Зверніть увагу, що їхній колір може бути різний, від малинового до зеленуватого відтінку.
Пиріг з ревенем
Пиріг з ревенем. Фото: з відкритих джерел
Тісто
- для тіста:
- 400 грамів пшеничного борошна
- дрібка солі
- 1,5 чайної ложки розпушувача
- 2 столових ложки крохмалю
- 150 грамів цукру
- 1 упаковка ванільного цукру
- 200 грамів вершкового масла (твердого)
- 3 жовтки
Начинка:
- 500 грамів ревеню
- 50 грамів цукру
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів
- потім у миску покладіть борошно, сіль, розпушувач, крохмаль, цукор і ванільний цукор
- додайте нарізане кубиками холодне масло (можна натерти на терці);
- подрібніть інгредієнти до утворення дрібної крихти
- додайте жовтки та змішайте інгредієнти в однорідне тісто
- сформуйте кулю та розділіть її на 2 рівні частини
- одну частину тіста поставте у холодильник, другу розкатайте та виложить у форму
Як готувати ревінь?
- ревінь потрібно помити, обсушити, обірвати листя, стебла почистити нарізати скибочками
- потім викласти на тісто, й засипати цукром
- зверху натираємо залишки коржа з холодильника, випікаємо хвилин 40, до золотистого кольору
Варення з ревеню
Варення з ревеню. Фото: з відкритих джерел
Рецепти смачних страв із ревеню не вимагають кулінарних вмінь, тож навіть, якщо ви не вмієте готуватися — страви із ревенем будуть вам під силу. Простий спосіб зберегти літні вітаміни — зробити консервації, а саме варення з ревеню. Ось найпростіший рецепт.
Інгредієнти:
- 1,5 кілограм ревеню
- 2 кілограми цукру (цукру можна дати трохи менше, за смаком)
- 2 склянки води
Приготування
Щоб приготувати смачне варення із ревеню маємо зробити хороший сироп: для цього цукор потрібно розвести разом з водою у каструлі чи іншій зручній місткості, суміш кілька хвилин тримаємо на маленькому вогні.
Потім попередньо нарізаний ревінь заливаємо отриманим сиропом і тримаємо на вогні ще 25 хвилин. Періодично помішуйте суміш. Після 25 хвилин вимкніть вогонь, та покладіть каструлю із ревенем вбік. Потрібно витримати варення 12 годин за кімнатної температури.
Краще за все робити варення на вечір, щоб за ніч воно настоялося, потім ревінь у каструлі ставимо на повільний вогонь і варимо до загустіння.
Як перевірити чи готове варення з ревеню?
Візьміть дерев’яну ложку й занурте її в суміш, крапля готового варення не має розтікатися. Гаряче варення переливаємо в чисті банки та закупорюємо кришкою. Варення зберігати в темному прохолодному місці.
Як зробити ревеневий лимонад?
Лимонад з ревеню. Фото: з відкритих джерел
Ревінь також може стати основним інгредієнтом для лимонаду, він має багатий та свіжий смак.
Інгредієнти:
- ревінь
- вода
- лайм або лимон
- сироп агави або бюджетний варіант цукор
Приготування:
- Ревінь помийте, наріжте кубиками й перекладіть у каструлю з водою
- до суміші додайте сік лайму, або лимону
- ввімкніть вогонь та на слабкому вогні повільно доведіть до кипіння суміш, варіть 10 хвилин
- вимкніть газ, остудіть напій та процідіть його
- готовий лимонад подавайте із кубиками льоду
Соус до м’яса із ревеню
Ревінь. Фото: з відкритих джерел
Ревінь гарно поєднується з м’ясом. Для цього можна приготувати смачний й корисний соус.
Інгредієнти:
- ревінь
- мед – у рідкому стані 1 столова ложка
- цибуля червона 1 штука
- оцет, краще брати винний, можна яблучний – 1 столова ложка
- мед до свого смаку
- сіль до свого смаку
Приготування:
Ревінь та цибулю помийте, покришіть кубиками, покладіть у каструлю та додайте всі інші складники. Проваріть суміш 20 хвилин на малому вогні, помішуйте регулярно, допоки все не перетвориться у пюре. Отриманий соус остудіть, можна збити в блендері та подавати до м’ясних делікатесів.
Фото: «Бахмут.IN.UA»
Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео
А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!