Безплатні літні табори для дітей-переселенців

Семаковська Тетяна 09:31, 18 Липня 2023

Літні табори для дітей існують для того, щоб після навчального року у дитини була можливість присвятити свій час спілкуванню з однолітками, оздоровленню та іграм. Особливо це може буде корисно молодим переселенцям. Саме в такому форматі адаптація проходить легше та швидше. Наша редакція запитала у Бахмутської міської ради, чи існує можливість у дітей відвідати безплатні літні табори цього року.

Як дітям-переселенцям потрапити у безплатні літні табори — читайте в матеріалі «Бахмут.IN.UA»

У зв’язку із воєнними діями та нестабільною безпековою ситуацією по всій Донецькій області, відвідувати табори для дитячого відпочинку немає можливості. Але необхідність цього літнього дозвілля не тільки залишилася,  але й збільшилася. Важливо не ігнорувати безплатні можливості відпочинку для дітей переселенців, це може допомогти їм знайти нових друзів, опрацювати емоційні травми та сприятиме соціалізації.

Літні табори для дітей допоможуть в адаптації та соціалізації. Джерело: Відкриті джерела

Літні табори для бахмутян

Управління соціальної освіти Бахмута протягом літа 2023 року проводить різні заходи для дітей переселенців по всій країні. В рамках цих заходів бахмутяни можуть взяти участь в онлайн або офлайн активностях для дітей на безоплатній основі. 

Наприклад, нещодавно завершив свою роботу онлайн майданчик для школярів  «Позашкільник», а на базі освітніх осередків при центрах підтримки мешканців Бахмута в містах Київ, Дніпро, Полтава, Харків, Кривий Ріг, Жовті Води, Одеса протягом червня 2023 проводилися заходи щодо відпочинку дітей офлайн. Для того, щоб дізнатися програму та проконсультуватися щодо участі у таких заходах, потрібно зв’язатися з осередком у тому місті, де ви перебуваєте. Детальніше про їх діяльність та контакти ми описували у матеріалі: Допомога для бахмутян: де та за яким графіком працюють Центри підтримки та осередки в Україні.

Нагадаємо, що підлітки-дівчата з Бахмута можуть поїхати у безкоштовний табір в Дніпрі

Бахмутська міська рада сприяє проведенню онлайн та офлайн заходів для дітей. Джерело: Відкриті джерела

Крім того, вже 250 бахмутян від 6 до 12 років отримали путівки в дитячий медичний центр психологічної реабілітації «Джерело», який знаходиться у місті Києві. А в рамках проєкту «Пізнай Львівщину» учні середньої та старшої школи можуть відпочити у Львівський області. 

Для того, щоб взяти участь у таких літніх таборах або програмах для дітей переселенців потрібно звернутися до своїх навчальних закладів. Бахмутська міська рада надсилає оголошення про ці можливості через адміністрації шкіл, класних керівників або батьківські чати.

Харчування, проживання та дозвілля є безплатними для родин. Батьки або опікуни мають покрити тільки вартість дороги. Тривалість зміни залежить від  кожного окремого дитячого табору або центру. Заявка на участь подається в онлайн форматі, а список необхідних документів складається зі свідоцтва про народження, документу щодо певного статусу чи пільг. Важливо зауважити, що статус ВПО є пільговим. 

Для того, щоб потрапити у дитячий табір чи на програму, зв’яжіться з адміністрацією школи або із вчителями. Джерело: Depositphotos

Табори та програми для переселенців

Багато бахмутян зараз знаходяться у Дніпрі, в цій області заборонено відкривати зміни у таборах для дітей через безпекову ситуацію. Проте, місто відкрило 22 літніх майданчики для дітей від 4 до 16 років. Діти можуть провести там 10 днів та отримати насичену навчальну та розважальну програму.

Важливо знати, що кожен такий майданчик знаходиться поряд з укриттям та під час повітряної тривоги діти перебувають саме там. Для участі варто написати Департаменту молодіжної політики й національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради у соціальних мережах або зв’язатися будь-яким іншим зручним способом. 

Дитячі табори або програми можна знайти в кожній області України. Джерело: Depositphotos

 

Крім того, велика кількість літніх таборів працюють на заході країні. Одним з таких є Gen.Ukrainian Camp у Карпатах, який допомагає дітям впоратися із психологічними травмами, спричиненими повномасштабною війною. Також, благодійна організація “СОС Дитячі містечка” організувала 14-денний ресурсний проєкт, який спрямований на психологічну підтримку, відпочинок та відновлення дітей, які постраждали внаслідок війни. 

Не зважаючи на те, в якій області ви зараз знаходитеся, ви маєте можливість взяти участь у  безплатних літніх таборах та програмах для дітей. Важливо перевіряти соціальні мережі та сайти міської ради, департаментів освіта або молодіжної політики, зв’язатися із вчителями, адміністраціями шкіл та з місцевими громадськими організаціями. З початку повномасштабного вторгнення табори для дітей надають своїм учасникам можливість не тільки весело проводити свій час, але й отримати психологічну допомогу під час перебування там. А це дуже важливо для кожної дитини. 

В таборах дитина зможе отримати психологічну та емоційну підтримку. Джерело: Depositphotos

Вам буде цікаво:

Фото: «Бахмут.IN.UA»

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Велосипедисти з Бахмута і Лимана стали призерами Чемпіонату України

Микола Ситник 16:21, 15 Серпня 2023

На початку серпня в Житомирі пройшов Чемпіонат України з велоспорту на шосе в парній гонці та гонці-критеріумі. Водночас відбулися всеукраїнські змагання в груповій гонці серед юнаків, дівчат, молодших юнаків і молодших дівчат. Донеччину на турнірі представили п’ятеро велосипедистів із Бахмутської та Лиманської громад.

Про це повідомляє Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА.

За нагороди змагань боролися понад 100 учасників із 16 команд регіонів України.

Як виступили наші велосипедисти?

Вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велоспорту та учні Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю імені С. Бубки відзначилися низкою нагород:

  • у парній гонці на 10 км «золото» серед молодших юнаків здобув Максим Кікоть (ОСДЮСШОР) разом із Дмитром Старовойтовим з Житомирщини (їхній час — 13 хв. 39 сек.);
  • у віковій групі юнаки «срібним» призером став Андрій Захарченко (ДОСФКСП ім. С. Бубки) разом із Андрієм Головченком з Дніпропетровщини (13 хв. 32 сек.);
  • у віковій групі юнаки «бронзовими» призерами стали Дмитро Ємченко та Іван Кононенко (ОСДЮСШОР) з результатом 13 хв. 35 сек.
Спортсмени з Бахмутської та Лиманської громад готуються розпочати гонку

За підсумками першого туру Чемпіонату України в гонці-критеріумі Максим Кікоть, набравши 14 очок, посів друге місце серед молодших юнаків. До слова, другий тур змагань запланований у Білій Церкві (14-17 серпня), третій тур — у Львівській області (з 30 серпня по 3 вересня).

Під час всеукраїнських змагань в груповій гонці на 50 км «срібну» медаль серед молодших юнаків здобув Максим Кікоть (56 хв. 27 сек.), а «бронзовим» призером в категорії юнаки став Андрій Захарченко (1:24.40 хв.).

Зазначимо, що до змагань велосипедистів Донеччини підготували тренери: Валерій Красов, Олександр Геращенко та Кирило Поспєєв.

Читайте також: Спортсмен із Донеччини став чемпіоном Європи з метання диска

Нагадаємо, бахмутянин Микола Жабняк став спортсменом місяця на Донеччині.

Фото: всі світлини Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Бахмутян запрошують на безкоштовні мистецькі гуртки в Дніпрі: як записатися?

Микола Ситник 14:49, 15 Серпня 2023

Донецький Палац молоді «Юність» запрошує на дистанційне навчання дітей та дорослих віком від 5 до 35 років. Долучитися до занять можуть усі бажаючі.

Про це повідомляє Центр підтримки бахмутян у Дніпрі «З Бахмутом у серці».

Гуртки та контакти керівників

Для охочих доступні такі мистецькі заняття: 

  • гра на гітарі — 0990572984 (Антон Леонідович);
  • гра на ударних — 0957700447 (Едуард Євгенович);
  • вокал — 0951373081 (Наталя Сергіївна);
  • вокальний ансамбль «Надія» — 0997333465 (Ольга Миколаївна);
  • театр танцю — 0951458918 (Ольга Олександрівна);
  • хореографічний ансамбль «Непосиди» — 0665280170 (Ольга Миколаївна); 
  • театр-студія «4-й поверх» — 0503672901 (Микола Миколайович);
  • театр естрадних ляльок — 0632179897 (Анна Олександрівна);
  • циркове мистецтво — 0506377293 (Юлія Григорівна);
  • декоративно-ужиткове мистецтво — 0500509479 (Людмила Григорівна);
  • образотворче мистецтво — 0500821899 (Ольга Володимирівна).

Графік занять

Повчитися малювати можна і в очному форматі за адресою: Дніпро, вулиця Виконкомівська, 12А. Безкоштовні заняття з малювання проходять по вівторках та четвергах о 15 годині та у суботу о 14.00. 

«Телефонуйте! Приходьте! Чекаємо на Вас», — запрошують в Донецькому Палаці молоді «Юність».

//

Читайте також: Допомога для бахмутян: де та за яким графіком працюють Центри підтримки та осередки в Україні

Нагадаємо, раніше редакція «Бахмут. IN.UA» дізнавалася у бахмутян, що подивитись в Дніпрі туристу.

Фото: yunist.org.ua

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Велосипедисти з Бахмута і Лимана стали призерами Чемпіонату України

На початку серпня в Житомирі пройшов Чемпіонат України з велоспорту на шосе в парній гонці та гонці-критеріумі. Водночас відбулися всеукраїнські змагання в груповій гонці серед […]

16:21, 15.08.2023 Микола Ситник

Бахмутян запрошують на безкоштовні мистецькі гуртки в Дніпрі: як записатися?

Донецький Палац молоді «Юність» запрошує на дистанційне навчання дітей та дорослих віком від 5 до 35 років. Долучитися до занять можуть усі бажаючі. Про це […]

14:49, 15.08.2023 Микола Ситник
158366 dbdc1

Українців за кордоном закликають доєднатися до Живого ланцюга напередодні Дня Незалежності

24 серпня Україна відзначатиме 32 рік Незалежності, громадян, які опинилися зараз закордоном закликають долучитися до масштабної акції до свята та утворити живий ланцюг.

Професійний подолог розповів, як правильно обрати взуття

Взуття, яке ми носимо, має значний вплив на здоров’я, оскільки неправильне взуття може спричинити різноманітні проблеми з ногами, хребтом і навіть загальним станом організму. Взуття […]

sbu 4ddb5

Куди передавати дані про зрадників, переміщення техніки рф та як шкодити колаборантам?

Чимало українців зараз перебувають в окупації, оскільки не встигли евакуюватися. На ТОТ люди ведуть приховану партизанську боротьбу й передають дані про розміщення ворожої техніки, російських […]